Šis skanus receptas svečiuojasi Lamų slėnio e-puslapiuose 🙂
- 500 g morkų
- 90 g kokosų aliejaus
- 1 apelsino
- 40 g razinų
- 1 a. š. malto cinamono
- 5 kardamono sėklyčių
- 50 g medaus
- 50 g skysto datulių sirupo
- 7 vidutinio dydžio kiaušinių
- 150 g migdolų miltų
- žiupsnelio druskos
- 100 g karijų riešutų
- 50 kepintų lazdyno riešutų be luobelės
- 1/2 arbatinio šaukštelio malto cinamono
- 1 nubraukto a. š. meduolių prieskonių
- 3 v. š. skysto datulių sirupo
Morkas nuplaukite, nuskuskite ir supjaustykite griežinėliais. Nutarkuokite apelsino žievelę ir atidėkite į šalį. Morkas sumaišykite su išlydytu kokosų aliejumi, razinomis, cinamonu, kardamono sėklytėmis ir apelsino sultimis. Sudėkite į kepimo indą, sandariai uždenkite folija ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 – 40 minučių, kol morkos suminkštės. Tada nuimkite foliją ir kepkite dar 10 – 15 minučių, kol morkos karamelizuosis. Morkas šiek tiek atvėsinkite, išimkite kardamono sėklytes. Pravėsusią morkų, razinų masę su visu skysčiu sudėkite į trintuvo indą, įdėkite medaus, datulių sirupo ir viską sumalkite iki vientisos masės.
Kepimo formą patepkite kokosų aliejumi, sukrėskite tešlą ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 50 minučių.