Lipnūs BBQ sparneliai

Tai turbūt vienas geriausių atrastų Amerikos receptų per šią savaitę. Jei praeitą savaitę Austriškas jautienos marinatas užkariavo mūsų širdis, tai šią savaitę šiame patiekale kiekvienas rado savo mylimą skonį. Atspėsit kas kokį? Mus įkvėpė šis BBCgoodfood receptas.

#KarantinoSkoniuKeliones po spalvingą Ameriką tęsiasi 🙂

Reikės:

  • 1 kg vidurinių sparnelių dalių arba petelių
  • Kelių salierų stiebų
  • Raudonų paprikos
  • Saujos svogūnų laiškų
  • kelių šaukštų aliejaus
  • druskos ir pipirų
Sparnelius nuplaukite, nusausinkite ir įtrinkite aliejumi, pagardinkite druska bei pipirais. 
Salierus nuplakite, susmulkinkite stiebelius. Papriką supjaustykite juostelėmis. 
Beje, jeigu šiltnamyje jau užderėjo ridikėlių, tai jie puikiai tiks.
Pasiruoškite kepsninę ir apkepinkite sparnelius iš abiejų pusių po 3-5 minutes.

Reikės BBQ padažui:

  •   150 ml pomidorų pastos
  •   100 ml sidro acto
  •   100 ml burbono arba viskio
  •   4 valg. šaukštai tamsiai rudo cukraus
  •   2 šaukštai čili padažo
  •   1 valg. šaukštas Vorčesterio padažo
  •   1 šaukštelis maltų kmynų
  •   1 šaukštelis maltos kalendros
  •   1 šaukštelis rūkytos paprikos miltelių
  • 1 šaukštelis sviesto

Visus ingredientus, išskyrus sviestą, sudėkite į mažą prikaistyvį. Maišant pakaitinkite. Sumažinkite ugnį ir palikite burbuliuoti 5 minutes. Pabaigoje įmaišykite sviestą.

Dalimi padažo aptepkite apkepintus sparnelius. Dar pakepkite iš abiejų pusių, kad susigertų ir karamelizuotųsi.

Iškeptus sparnelius sudėkite į indą su likusiu padažu ir visus permaišykite, kad padažas susigertų. Galite patiekti ir su tuo pačiu indu.

Reikės sūrio padažui:

  • 100 g gorgonzolos sūrio
  • 100 ml grietinėlės
  •  1 valg. šaukšto majonezo
  •  pusės citrinos sulčių

Visus sūrio padažo ingredientus sublenderiuokite. Palaikykite padažą šaltai iki patiekimo.

Patiekti ir skanauti! Gardžiausia su bulvėmis ir žinoma daržovėmis.

Print Friendly, PDF & Email