Vasara mano, širdis į dangų lyg paukštė ištrūko,
Įsimylėjau aš tarytum berniukas, ir nustebau kad galiu.
Vasara mano, įsimylėjau lyg pirmąjį kartą,
Jaučiuosi žavesio tavo neveltui, užkluptas iš pasalų…
linksmai traukia Egidijus Sipavičius ir aš noriu dainuoti kartu su juo… pagalvojus apie karštą vasarą ir jos teikiamus malonumusss… mrrrr… vienas jų skanūs ledai 🙂 šis receptas buvo išbandytas kai vasara atrodo dar nė nekvepėjo ir pavasaris atrodo dar buvo kažkur užtrukęs, bet labai smagiai, nes super tiko vasariškam Debesų numeriui 🙂 nes kaip gi vasara be svaiginančio ir burnoje tirpstančio skonio… palaimingai varvančio ir vėsinančio skonio… ir be abejo tai yra skaniausias vasaros desertas – LEDAI 🙂 praeitos vasaros topas atrastas www.receptumedis.lt puslapyje, atkeliavęs iš www.laisvalaikisvirtuveje.blogspot.com ir tikrai super skaniai įsitvirtinęs jau pas mus. Tikiu, kad tikrai ne kartą šie super paprastai tobuli ledai šią vasarą vėsins mus ir mūsų draugus 🙂
Reikės:
- 400 ml riebios grietinėlės (35%)
- 260 g saldinto sutirštinto pieno
- 50 g konditerinių juodojo šokolado lašelių
- 30 g gliaudytų nesūdytų pistacijų
- 2 pakeliai (po 180 gr) „Selgos” šokoladinių sausainių
Grietinėlę išplakite iki standumo. Supilkite į ją sutirštintą pieną, gerai išmaišykite. Suberkite šokoladinius lašelius ir stambiai kapotus pistacijų riešutus. Dar kartą gerai išmaišykite.
Stačiakampę kepimo formą išklokite aliuminio folija (geriausiai rinktis formą pagal sausainių dydį, kad nereiktų jų laužyti). Klokite sausainius vieną prie kito taip, kad užsiklotų visas formos dugnas. Ant sausainių supilkite ledų masę. Ją vėl išklokite sausainiais, lengvai paspauskite, kad ledų masė tolygiai pasiskirstytų, sausainiai į ją lengvai įklimptų. Uždenkite folija ir palikite šaldiklyje per naktį.
Ledus patogiausa pjaustyti pagal sausainių dydį ir patiekus būtina iškart mėgautis. Šis receptas buvo išbandytas su minimaliais pakeitimais, bet ateityje tikrai dar bus eksperimentuojama su įvairiais riešutais bei cukatais.