Kreminė Toskanos sriuba

Šią sriuba ragavome vienoje kavinėje. Kadangi Domas yra trintų sriubų negerbėjas, ėmiau vieną porciją, spėkit ar man jos liko? Nelabai – vos spėjau paragauti… Bet tai buvo geriausias ženklas, kad namuose gali atsirasti dar viena sriuba – kompromisas – tarp trintos ir netrintos 🙂

Reikės (3-4 porcijoms) :

  • Nedidelio žiedinio kopūsto
  • 1 morkos
  • 1 nestoros cukinijos
  • 3 rūkytų dešrelių
  • 600 ml vištienos arba daržovių sultinio
  • 140 g lydyto sūrelio be priedų
  • saujos šviežių špinatų (nebūtinai)

Padėkite nuo morkos, užkaiskite ją išvirti nedideliame kiekyje vandens. Virkite 15 minučių, tuomet sudėkite žiedynais padalintą kopūstą, pusę cukinijos. Viską virkite, kol sumikštėja visos daržovės. Morką išimkite, nupylę vandenį sutrinkite žiedinį kopūstą su cukinija.

Dešreles plonai supjaustykite griežinėliais ir apkepkite keptuvėje be riebalų.

Gautą trintą masę užpilkite sultiniu, supjaustykite likusią cukiniją plonais pusžiedžiais arba ketvirčiais, sudėkite apkeptas dešreles, įtarkuokite virtą morką, įdėkite ir maišant ištirpinkite lydytą sūrelį.

Sriubą vis pamaišant užvirkite. Paruoškite dubenėlį, nuplaukite špinatus (jeigu dedate), viską patiekite ir valgykite 🙂

Print Friendly, PDF & Email