Lašiša buvo labai skani tame padaže, kodėl gi neišbandžius kalakutienos 🙂 juolab kad eksperimentams prikepta daugiau nei kilogramos kalakutienos 🙂
Reikės (3-4 porcijoms):
- ~500-600 gr kalakutienos file
- druskos, pipirų
- žolelių prieskonių
- 1 v.š. sezamų aliejaus
- 8 v.š. kukurūzų miltų
- 2 kiaušiniai
- 0,5 citrinos sulčių
- alyvuogių aliejaus kepimui
- 4 v.š. skysto medaus
- 4 v.š. citrinos sulčių
- 4 v.š. sojos padažo
- 2 v.š. garstyčių (originale naudojamos grūdėtos)
- 3 v.š. sezamų sėklų
Mėsą iš vakaro supjaustome kubeliais ir pagardiname žolelių prieskoniais, druska su sezamų aliejumi. Kukurūzų miltus sumaišome su kiaušiniais ir citrinos sultimis, sudedame į mėsą ir viską gerai gerai išmaišome, kad tešla apsiveltų kiekvienas mėsos gabaliukas. Paliekame per naktį marinuotis šaldytuve.
Mėsą apkepame keptuvėje ant aliejaus dideliame karštyje, kad kiekvienas gabaliukas apskrustų.
Padažui sumaišykite medų, citrinos sultis, sojos padažą, garstyčias. Jeigu neturite skysto medaus, ~ 20 sekundžių pašildykite kietą medų mikrobangų krosnelėje. Užpilkite paruoštą padažą ant mėsos ir kaitinkite 5-7 min. ant didesnės kaitros, kol padažas ims tirštėti, tuomet suberkite sezamų sėklas, išmaišykite ir patiekalas paruoštas.
Skanaukite su virtais ryžiais, bulvių koše arba bet kokių mėgstamų kruopų koše.
Mėsą marinuoti būtent taip tikrai nebūtina, naudokit tai ką turit, visa esmė padažuose, kuriuos bandau jau kelintas vakaras iš eilės. Kadangi dažnai mėsa apvolioju miltuose, krakmole ir apkepu, tai irgi priduoda padažui poto tokio tirštumo, jei jo pritrūktų, tiesiog pridėkit šiek tiek miltų ar krakmolo.