Indiški vištienos vėrinukai

pirmiausia marinavimo kefyro idėja užkabino šiame kulinariniame bloge… bet marinuojant pastebėjau, kad kefyro man gerokai per daug, tad ieškojau kito šaltinio, nes kažkaip nujaučiau, kad kažkur aš jį jau mačiau… ir vualia 🙂 prisiminiau bei kompiuteryje atradau kelias išsaugotas Beatos knygos mintis 🙂

 taigi mintis aiški, marinat proporcijos patikslintos, tačiau mintyse kirba naujai nusipirkti prieskoniai… kuriuose susimaišo kario, kumino, muskato, kalendros, saldžiosios ir aitrosios paprikos akordai… prieskoniai neįprastai sodriai raudonos spalvos… apetitni…

 

susigundžiau…

Reikės:

  • 1 kg vištienos arba kalakutienos
  • 400 ml kefyro
  • 3,5 a.š. indiškų prieskonių (arba galite pakeisti tiesiog kelių iš išvardintų prieskonių mišiniu)
  • druskos pagal skonį

Vištieną supjaustome didesniais vienodais kvadratiniais arba pailgais gabaliukais. Sumaišome kefyrą su prieskoniais, pasūdome ir sumaišome su vištiena. Paliekame pasimarinuoti per naktį.

Kepame keptuvėje ant lašelio aliejaus, grilinėje arba orkaitėje 🙂

 

Garnyrui dar viena idomi idėja  – iš Mitų griovėjų virtuvės – cinamoninis agurkų garnyras su jogurtu ir mėtomis 🙂

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

2 × three =