Greitieji cepelinai su varške

Ne paslaptis, kad cepelinus su mėsa rasi daug kur, bet su varške itin retai gausi, nors ir rasi meniu, nes jie tipo nepopuliarūs ir jų iš anksto neprisigamina ir nemirko puode iki kliento pageidavimo 🙂 daryti tikruosius cepelinus namie man pasirodė tikras iššūkis, juolab kad skaniausi jie tik pas močiutę 🙂 tad griebiausi Jolantos pasiūlyto greitojo tinginio varianto 🙂 tik įdarui pasirinkau ne mėsą 🙂

cepelinai su varske (4)6

Reikės (~ 14-17 priklausomai nuo delno dydžio cepelinų):

Tarkiams:

  • 18 vienodų vidutinių bulvių
  • 330 gr krakmolo
  • druskos

Įdarui:

  • 500 g varškės
  • 1 kiaušinis
  • 1 v.š. lydyto sviesto
  • 1 v.š. grietinės
  • druskos
  • 1 kupinas v.š. džiovintų žolelių mišinio (svogūnų laiškai, bazilikas, raudonėlis, petražolė, česnakas arba bet kokie mėgstami prieskoniai)

Įdarui varškę gerai ištriname arba sumalame, įmušamekiaušinį, įdedame grietinės, sviesto, prieskonių ir druskos. Gerai išmaišyome ir padedame šaltai apie 30 min., kad masė šiek tiek sutirštėtų.

9 bulves nuplauname ir išverdame su lupena. Kitas 9 bulves sutarkuojame per burokinę tarką, skysčio nusunkti nereikia. Virtas bulves sutriname grūstuve arba sumalame per mėsmale, bei sumaišome su tarkuotomis bulvėmis ir krakmolu, bei druskos pagal skonį. Viską gerai ir kantriai permaišome iki daugmaž vientisos lipnios masės. 

Šlapiomis rankomis iš bulvių masės formuojame cepelinus pailgus arba apvalius cepelinus ir įdėjus apie šaukštą įdaro užspaudžiame bei voliojame iki norimos formos. Verdame pasūdytame verdančiame vandenyje ~ 15-20 min. Priklausomai nuo cepelinų dydžio.

cepelinai su varske (1)6

Print Friendly, PDF & Email

2 komentarai “Greitieji cepelinai su varške

Komentuoti: Indrė Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

eighteen + seventeen =