Citrininis keksas

kai pamačiau tą keksą Sezoninės virtuvės puslapyje iškart mintyse susidėliojo skonis… drėgno, su rūgštele, burnoje tirpstančio kekso gabaliukas prie rytinės kavos… mmmmrrrrrrrrrrrrrrr… vertėjo palaukti per naktį kol keksas tikrai sugers visą citrinų aromatą. O paruošti tešlą užtruksite vos 10 minučių 🙂 sunkiausia bus ištverti tik per naktį, kol keksas sugers visus aromatus 🙂

citrininis keksas (4)3

Reikės:

  • 220 g minkšto sviesto
  • 220 g. cukraus
  • 270 g. kvietinių miltų
  • 2 a.š. kepimo miltelių
  • 0,5 a.š. vanilinio cukraus
  • 4 kiaušiniai
  • 4 v.š. pieno
  • 2 citrinų smulkiai nutarkuota žievelė
    Kekso suliejimui:
  • 2 citrinų sultys
  • 170 g. cukraus

Orkaitę įkaitiname iki 160 karštumo.

Sviestą, cukrų, vanilinį cukrų, pieną, citrinos žievelę ir kiaušinius gerai išsukame.

Sudedame miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir gerai išmaišome tešlą.

Kepimo formą (naudoja0u silikoninę keksinę su skyle viduryje) patepame lašeliu aliejaus, supilame tešlą ir išlyginame paviršių. Kepame orkaitėje su ventiliatoriumi 35-40 minučių.

Kol keksas kepa išspaustas citrinų sultis sumaišome su cukrumi.

Iškeptą keksą perkeliame ant popieriaus ir suliejame paruoštu cukraus ir sulčių mišiniu. Liejame neskubėdami, kad sultys spėtų susigerti, o nesusigėrusias sultis būtinai palikite ant popieriaus, per naktį tikrai susigers.

citrininis keksas (2)3

Kitą rytą mėgaujamės gaiviu keksu prie mėgstamos kavos/arbatos puodelio. Skanumėėėėėlis !!!

citrininis keksas (3)3

Print Friendly, PDF & Email

4 komentarai “Citrininis keksas

    1. mmmm reiktu iškept ir realiai palygint, bet… rikotos švelnų subtilumą tikrai sunku įveikti, o ir apelsinai yra apelsinai 🙂 bet daugiau net nebesinori žiūrėt į sausus keksus, sulaistomi yra tikrai SKANIAUSI!!!

Komentuoti: dowwe Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

four + one =