atsiprašau už nelietuvišką pavadinimą, bet lietuviško atitikmens jiems pagal skonį tiesiog nėra… tiems kas tokius kepsnelius su pasimėgavimu yra valgęs MacDonalds greito maisto restorane, tikrai rekomentuoju 🙂 dėkoju Laisvalaikis virtuvėje už receptą!
Reikia:
- 600 g vištienos krūtinėlės file
- 100 g smulkiai tarkuoto Džiugo sūrio
- 1 a.š. vištienos prieskonių (arba 1 vištienos sultinio kubelis, arba naudokite vištienai gardinti mėgstamus priekonius)
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
- maltų džiūvėsėlių
- miltų
- poros kiaušinių
- aliejaus kepimui
Vištienos krūtinėlės filė sumalame (pirkta jau sumalta krūtinėlė netinka, nes ji būna per daug skysta), suberiame tarkuotą sūrį, prieskonius, druską, pipiriukus ir gerai išminkome. Iš masės formuojame nedidelius pailgus kukuliukus (maždaug nykščio ilgio). Tada voliojam juos į miltus, į kiaušinių plakinį ir galiausiai į džiūvėsėlius. Būtinai išlaikykite minėtą eiliškumą.
Į keptuvę pilame aliejaus (maždaug tiek, kad sudėjus kukuliukus, juos apsemtų iki pusės), gerai įkaitintiname ir vieną po kito sudedame vištienos kepsnelius, kaitrą sumažiname iki vidutinės ir kepame kol iš abiejų pusių kol gražiai apskrunda, tampa gražios auksinės spalvos, tiesa būtinai nepamirštame vartyti.
Išimame iškepusius kepsniukus iš keptuvės, sudedame ant popierinio rankšluostėlio, kad sugertų aliejaus perteklių.
Skanaujame dar šiltus 🙂 su salotomis arba tiesiog mėgstamu padažu 🙂