Braškinis rebusas

taigi… turiu braškių… turiu tik 1 našlaitį kiaušinį… kaip čia ką nors iškept… eksperimentuojam… pasinaudodami SM kulinarės Brno greituoju rabarbarų pyragu arba Neringos variacija ta pačia tema 🙂

  • 1 kiaušinis
  • 175 gr. persijotų miltų
  • 150 gr.  cukraus
  • 0,5 a. š. kepimo miltelių
  • 2 a. š. vanilinio cukraus
  • 8-10 vidutinių braškių
  • 3 v.š. naminės vanilės esensijos (arba 3 v.š. vandens)
  • 2 v.š. migdolų drožlių 

Kiaušinį su pora valgomų šaukštų vandens išsukame su cukrumi iki baltos masės. Suberiame miltus sumaišytus su kepimo milteliais, vaniliniu cukrumi. Maišant pilame naminės vanilės esensijos. Kepimo formą ištepame aliejumi arba sviestu. Išpilame ir paskirstome tešlą. 

Nuplautas ir nusausintas braškes supjaustome į 6 dalis, susmaigstome į tešlą formoje, pabarstome migdolų drožlėmis.

Kepame įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių ~ 35 min. Nepamirštam patikrinti mediniu pagaliukų, gal teks kepti ilgiau arba trumpiau 🙂 uogų drėgmė šioje vietoje nebūna vienoda, todėl būtina tikrinti 🙂

 

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

nineteen + two =