Karštai rūkyta kiaulienos nugarinė

Kai Mantas prisijaukino
dūmus ir suvaldė ugnį,
namie dažnai valgom ne tik keptus, bet ir
rūkytus patiekalus.

Tinkama mėsa:

Kiaulienos nugarinės arba išpjovos

Marinatui:

  • 2l vandens
  • 100 g druskos
  • 70 g cukraus
  • 5 didesnių česnako skiltelių
  • po 1 v.š. juodųjų ir kvapniųjų pipirų žirneliais
  • 2 lauro lapų
  • 1 cinamono lazdelė

Kiaulienos nugarinę arba išpjovą nuplaukite, nusausinkite.

Vandenį užvirinkite, sudėkite marinatui skirtus produktus, išskyrus česnakus, maišykite kol ištirpsta cukraus bei druska. Atvėsinti, sudėti patraiškytus česnakus. Pamerkti marinate mėsą bent 12 valandų arba parai.

Rūkyti iki 150°C karščio uždarame grilyje iki vidinės temperatūros 65-70 °C

Rūkyta kiaulienos nugarinė
Print Friendly, PDF & Email