Varškės tortas su serbentais

Nemėgstat keptų tortų? Šis gaivus varškės tortas kaip tik Jums 🙂

Reikės:

  • 100 ml grietinėlės plakimui
  • 5 valg. š. cukraus pudros
  • 500 g švelnios kreminės varškės
  • 20 g želatinos miltelių
  • 100 ml vandens
  • 300 g trintų juodųjų serbentų

Grietinėlė išplakama su cukraus pudra iki standumo. Atsargiai įmaišoma varškės masė. Želatina išbrinkinama su vandeniu – 20 sekundžių pašildoma mikrobangų krosnelėje arba garų vonelėje. Pusė atvėsintos želatinos masės sumaišoma su varške. Trinti serbentai sumaišomi su likusia želatina. Jeigu serbentai buvo trinti be cukraus, galima jo įdėti pagal skonį. Varškės ir serbentų masės sluoksniuojamos norimoje formoje. Galima šaukštu jas pamaišyti tarpusavyje, bus įdomesnė pjūvio faktūra. Paruoštas tortas palaikomas šaldytuve 2-3 valandas arba per naktį. Puošiamas trapučiais, šviežiomis uogomis ir morengais.

Print Friendly, PDF & Email