Varškės kukulaičiai su šviežiomis braškėmis

Mes juos valgėm vasarą, kai aplink spirgėjo saulė ir sirpo salžios braškės, valgėm, valgėm ir dalį užšaldėm… snieguotai, speiguotai žiemai, kai norėsis nors lašelio vasaros šilumos ir jie saugiai slėpsis iki to noro šaldiklyje 🙂 pavyyyyykooo !!! Kitą vasarą šaldysim ir vėl 🙂 Ačiū Beatos virtuvės kalendoriui 🙂

varskes-kukuliai-su-braskemis-1

Reikės:

  • 500 g riebios varškės
  • 2 kiaušinių
  • šiek tiek druskos
  • 250 g miltų
  • 4 v.š. sviesto
  • 400-500 g nedidelių braškių
  • patiekimui rudojo cukraus, cinamono, grietinės arba jogurto – pagal skonį 🙂

Varškę sumaišome su kiaušiniais, druska. Suberiame miltus ir viską gerai išmaišome. Supilame tirpintą atvėsintą sviestą ir dar kartą gerai išmaišome. Uždengiame maistine plėvele ir paliekame pastovėti šaldytuve nors 15 minučių.

Braškes naudokite nuplautas ir nusausintas, be kotelių.

Formuojame kukulaičius tešlos blyne delnais paslėpdami braškę po braškės 🙂

Verdame pasūdytame vandenyje, iškilus 5-10 minučių, priklausomai nuo kukulaičių dydžio.

Patiekiame pagal skonį su uogomis, ruduoju cukrumi, cinamono, grietine arba jogurtu.

varskes-kukuliai-su-braskemis-4

Print Friendly, PDF & Email
Yra kur tobulėtiGerasBeveik puikus skonisPuikus skonisTobulas (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

fourteen + ten =