Traškus rabarbarų pyragas

Kaip gera turėti daug draugų… kurie parekomenduoja tiek daug, kad net sunku išsirinkti… tuomet kaip sakome belieka gaminti visus iš eilės… oj ilga ta eilutė gavosi, bet tikrai ne vienas iš jos bus išbandytas, ypač kai rabarbarų sezonas gali būti net kelis kartus per sezoną 🙂 iš ties mane sužavėjo šio trupininio pyrago viršus… ne ne ne vaizdu, o skoniu… tobulas… dar kepsniu ne kartą su įvairiais kitais priedais, o labiausiai nuvylė pagrindas… šiek tiek per storas ir per sausas, bet puikiai pataisomas būtų ateityje kepant su didesniu kiekiu rabarbarų 🙂 visumoje tikrai skanus rabarbarų pyragas 🙂 ačiūūūū Beata už įkvėpimą 🙂 ir be abejo receptą, kurį panaudojau nieko nekeisdama 🙂

Rabarbaru pyragas (2 of 4)6

Reikės (26 cm kepimo formai):

  • Rabarbarų įdaras
  • ~250 g rabarbarų, nuluptų ir supjaustytų kubeliais
  • 60 g cukraus
  • 2 v.š. bulvių krakmolo
  • 1 a.š. cinamono

    Traškučiai

  • 70 g rudo cukraus
  • 70 g balto cukraus
  • 1 a.š. cinamono
  • žiupsnelis druskos
  • 120 g tirpinto sviesto
  • 230 g miltų

    Pyrago tešla

  • 80 g grietinės
  • 2 kiaušiniai
  • 130 g miltų
  • 100 g cukraus
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • žiupsnelis druskos
  • 80 g sviesto

Rabarbaru pyragas (4 of 4)6

Įdarui rabarbarus sumaišome su cukrumi ir paliekame išleisti skystį, kol gaminsime kitas pyrago dalis.

Traškučiams sumaišome visus sausus produktus, tada supilame ištirpintą sviestą ir gerai išmaišome.

Tešlai ištirpiname sviestą ir paliekame pravėsti. Grietinę išplakame su kiaušiniais ir cukrumi. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska, tada per kelis kartus į juos pakaitomis sudedame grietinės mišinį ir tirpintą sviestą. Išmaišome tešlą iki vienalytės konsistencijos.

Rabarbarus nukošiame, sumaišome su krakmolu ir cinamonu.

Į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, supilame tešlą. Ant jos paskirstome rabarbarus. Ant viršaus trupindami tarp pirštų suberiame traškučius. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes (iki sauso pagaliuko).

Rabarbaru pyragas (3 of 4)6

Print Friendly, PDF & Email
Yra kur tobulėtiGerasBeveik puikus skonisPuikus skonisTobulas (No Ratings Yet)
Loading...

4 Responses to Traškus rabarbarų pyragas

  1. admin

    mmm man šiandien sudėtinga mintis dėlioti ir suprasti… nesupratau ir šios minties 🙂

    • Vilma

      🙂 na taip, parašiau tikrai netikusiai ir neaiškiai 🙂 Mano pastabėjimas buvo apie Bajalių šeimynėlės kampelio savaitę 🙂 man labai patiko idėja ir apipavidalinimas, tik labai akis bado gramatinės klaidos: turi būti „nespėjAI“, „įpusėjAI“. 🙂

      • admin

        aaaaa na va dabar aišku 🙂 aš tiksliukas, tiksliai matuoju ir skaičiuoju, kalbos ir humanitariniai dalykai man tokie tooooolimi tooooolimi, net kažkaip neskamba kai teisingai 😀 … ačiū, prie progos pataisysim 🙂

  2. Vilma

    jau kad vizitinė kortelė, tai…: nespėjai, įpusėjai 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

twelve − 4 =