Traški focaccia

Tai kuo kvepia Italija? Be abejo focaccia ir aliejumi, dar baziliku, dar rozmarinu, dar parmezano sūriu, visi šie skoniai yra tokie tobuli, kad be jų nesivaizduojame nei vieno savo itališko vakarėlio 🙂 Tikime, kad užtepėlę jau pasigaminote, o prie jos… kaip gi be traškios duonelės 🙂 Oooo taip TAIP! Traškios, o ne purios mielinės.

#KarantinoSkoniuKeliones po Italija 🙂

Reikės 6-8 duonelėms:

  • 150 g kvietinių baltų miltų
  • 50 g semolina miltų (tai tikrai ne manai prie kokių mes esame įpratę)
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • šaukštelio druskos
  • 96 g vandens

Sumaišome sausus ingredientus. Užpilame aliejumi ir vandeniu.

Viską sumynkome iki vientiso, standaus, nebelimpančio tešlos kamuolio. Minkymas gali užtrukti ~7-9 minutes.

Paruoštą tešla padaliname į 6-8 kamuoliukus, sudedame į indą ir užklojame virtuviniu rankšluosčiu. Brinkiname 20 minučių.

Orkaitę įkaitiname iki 250 °C

Kiekvieną tešlos rutuliuką iškočiojame plonai plonai. Jei reikia pabarstome šiek tiek miltų.

Kiekvieną blyną pašlakstome aliejumi, barstome prieskonaisi pagal skonį. Ypač tinka kapoti šviežūs rozmarinai, parmezanas arba tiesiog džiovintų itališkų žolelių mišinys.

Kepti orkaitėje iki 10 minučių, kol pagelsta. Priklausomai nuo dydžio ir orkaitės kepimo laikas gali būti tiek trumpesnis, tiek ilgesnis.

Patiekti su užtepėle, laužyti, dažyti ir mėgautis su kompanija 🙂

Print Friendly, PDF & Email