Trapios tešlos ir kreminės varškės pyragas

Kai pradėja kepti šį pyragą pernai, prisimenu ne viena komplimentą, atrodė jau mintinai išmokai, o štai po pusmečio pertraukos ėmė ir ištiko… AMNEZIJA!!!

Visa laimė jos recepto buvo pasiprašiusi kolegė, tad greit atkapsčiau msg labirintuose. O dažnai tokiu atveju taip ir lieka receptas pamirštas, nepaskelbtas, nors ir be proto skanus.

Reikės 24-26 skersmens formai:

  • Stiklinės uogų (puikiai tinka avietės, serbentai, gervuogės)
  • 200 g sviesto
  • 1 stiklinės cukraus
  • 2 stiklinės miltų
  • žiupsnelio vanilinio cukraus
  • 400 g kreminės varškės
  • 3 kiaušinių
  • citrinos arba apelsino žievelės

Sviestą supjaustyti kubeliais ir įmesti į šaldiklį.

Miltus sumaišyti su 0,5 st. cukraus, vaniliniu ir sudėti į virtuvinį kombainą su metalo peiliais. Sumesti atvėsintą sviestą ir turbo greičiu malti iki rupių trupinių. Trečdalį trupinių atidėti atskirai, likusius dėti į kepimo indą, nusegamais šonais, rankomis suformuoti spaudžiant kraštelius ir lengvai suspausti vidurį. Atidėti atgal į šaldytuvą.

Pats laikas įjungti orkaitę ir užkaitinti iki 200. Varškę suplakti su likusiu cukrumi ir kiaušiniais, bei nutarkuota citrinos/apelsino žievele. Išimti kepimo indą, supilti varškės masę, išdėlioti ant paviršaus uogas ir apibarstyti atidėtais trupiniais tolygiai visą paviršių. Pyragą kepti 200 °C orkaitėje 1 valandą.

Šoniukai turi būti sutvirtėję, viršus šiek tiek liūliuojantis, minkštas. Ištraukti ir visiškai atvėsinti kepimo inde, geriausiai jame net palikti per naktį.

Print Friendly, PDF & Email