Rikotos sūrio užkepėlės su špinatais

taigi… dar viena knygelė… labai juokinga… nes joje receptai vaikams 🙂 iš pradžių galvojau… nagi nagi… bet kai kurie receptai neatrodo labai jau tokie paprasti… kaip ir šis mano pasirinktas… rikotos užkepėlės (keksiukais jų pavadint nelabai apsivertė liežuvis) su špinatais 🙂

Reikės:

  • 1 a.š. aliejaus
  • 2 skiltelės česnako
  • 50 g kedro riešutų
  • 100 g šviežių špinatų
  • 400 g ricottos sūrio
  •  2 kiaušiniai
  • 100 g tarkuoto Džiugo (arba parmezano) sūrio 

Pakepiname ant aliejaus česnakus susmulkintus su kedro riešutais, kol šie paruduoja. Sudedame smulkintus špinatus ir kepinam ~ 2 minutes. Neuždengiam. Toliau pakepinam kol išgaruoja skystis  irgi maždaug  ~ 2 minutes ir nukeliam nuo ugnies keptuvę.

Išplakame kiaušinius, sumaišome su ricotta, sūriu ir špinatų mase.

Ištepam silikonines keksiukų formeles aliejumi.  Išdaliname gautą masę po formeles (pilame 3/4) ir kepame  įkaitintoje orkaitėje  iki 200 karštumo su ventiliatoriumi 20 minučių. 

Galite patiekti ir skanauti ricottos sūrio užkepėles su pomidorų salsa… mmmm…  

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Yra kur tobulėtiGerasBeveik puikus skonisPuikus skonisTobulas (No Ratings Yet)
Loading...

3 Responses to Rikotos sūrio užkepėlės su špinatais

  1. Pingback: Rikotos sūrio užkepėlės su špinatais | Virtuvės kertelės

  2. admin

    joooo nepamirštamas skonis 🙂 smagu, kad ir tau patiko, Daivute 🙂

  3. Daiva

    Kepiau! Jie puikūs!!! Ačiū už skanų rceptuką 🙂

Komentuoti: Daiva Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

five + nine =