Pyragas PASTIERA NEPOLETANA

Apelsinais kvepiantis, traškus ir gardus neapolietiškas pyragas tikrai taps bet kurios šventės stalo puošmena. Jo paruošimui prireiks savaitėlės, bet kiekviena įdėta minutė ragaujant atsipirks su kaupu. Ir nors tradiciškai šis pyragas Italijoje tradiciškai kepamas per Šv. Velykas, jis tinkamas bet kokiai progai 🙂

#KarantinoSkoniuKeliones po Italija 🙂

Reikės tešlai:

  • 3 kiaušinių
  • 500 g miltų
  • 100 g cukraus
  • 200 g šalto sviesto
  • žiupsnelis druskos

Reikės įdarui:

  • 400 g virtų neskaldytų kviečių
  • 100 ml pieno
  • 1 citrina
  • 700 g rikotos sūrio
  • 30 g lydyto sviesto
  • 350 g cukraus
  • 1 arb. š. vanilinio cukraus
  • žiupsnelis malto cinamono
  • žiupsnelis druskos
  • 1 apelsino
  • 5 kiaušinių
  • 2 kiaušinių trynių
  • 100 g apelsinų cukatų
  • sviesto kepimui

Visų pirma bene ilgiausiai užtruks neskaldytų kviečių paruošimas, nes juos reikia mirkyti 3 paras vandenyje, kiekvieną rytą bei vakarą perplaunant ir pakeičiant vandenį. Brinkimui pasirinkite 180 g sausų neskaldytų kviečių. Po mirkymo juos gerai perplaukite ir virkite su 2,5 litro vandens mažiausiai valandą. Jeigu laiko neturite – išvirkite kviečius pagal gamintojo rekomendacijas ir naudokite toliau recepte kaip parašyta, skonis nuo to neturėtų nukentėti.

Visus tešlos ingredientus ir tarkuotą šaltą sviestą sumeskite į virtuvinį kombainą su metaliniais kapojimo antgaliais ir suminkykite tešlą, kurią apvyniokite maistine plėvele ir laikykite  šaldytuve 2 valandas.

Virtus kviečius užpilkite pienu, įtarkuokite citrinos žievelę ir pavirinkite ~ 10 minučių. Atvėsinkite.

Į virtuvinį kombainą sudėkite rikotą, lydytą sviestą, cukrų, vanilę, cinamoną, apelsino žievelę, kiaušinius bei trynius ir viską tolygiai sutrinkite iki vienalytės masės. Tuomet sumaišykite su piene virtais kviečiais, apelsinų cukatais.

Kepimo indąišklokite kepimo popieriumi, išteptu sviestu.

Dalį tešlos pasilikite papuošimui, likusią iškočiokite plonai, išklokite kepimo indą, būtinai kraštus suformuokite.

Supilkite paruoštą įdarą, papuoškite tešlos juostelėmis.

Kepkite 180 °C orkaitėje su ventiliatoriumi 70-80 minučių.

Išimkite iš orkaitės, gerai atvėsinkite ir palaikykite šaldytuve per naktį. Tik tuomet pjaustykite ir patiekite.

Print Friendly, PDF & Email