Prancūziškas paštetas

Ar mėgstat subproduktus? Mes labai 🙂 Neseniai atradome naują meilę iš vaikystės prisiminimų – plaučiukus, o kepenėlės mūsų šeimoje tikrai dažnas svečias 🙂 Tad pagalvojus aie Prancūziją, prisiminėm vieną labai gardų Simonos iš Mukatanas receptą 🙂

#KarantinoSkoniuKeliones #Prancūzija keliaujam 🙂

Reikės:

  • 250 g šviežių kalakutų kepenėlių
  • 250-300 ml pieno (kepenėlių mirkymui)
  • 1 didesnio svogūno
  • 1 didesnės česnako skiltelės
  • 60 g kambario temperatūros lydyto sviesto
  • pusę šaukšto pomidorų pastos
  • 1-2 šaukštų vištienos sultinio
  • druskos ir šviežiai maltų pipirų pagal skonį

Kepenėlės nuvalomos, nuplaunamos, užpilamos pienu ir paliekamos kelioms valandoms, kad suminkštėtų.

Svogūnai ir česnakai susmulkinami kubeliais.

Keptuvėje išlydykitepusę kiekio sviesto ir pakepinamas svogūnas kartu su česnaku. Šiek tiek druskos ir viską lengvai troškinkite iki 10 minučių.

Troškinti svogūnai su česnakais išimami, tuose pačiuose riebaluose apkepinamos kepenėlės. Labai svarbu neperkepti, tad kiekvienai partijai skirkite ne daugiau 5-6 minučių, nekepkite jų visų vienu metu.

Apkeptas kepenėles sumaišykite su kepintais svogūnais, užpilkite sultiniu. Leiskite lėtai atvėsti kambario temperatūroje. Kuo ilgiau bus, tuo sodresnis bus skonis.

Atvėsusias masę gerai sumalkite arba sutrinkite virtuviniu trintuvu iki vientisos purios masės.

Atskirai sumaišykite likusį sviestą su pomidorų pasta ir šumaišykite į sutrintas kepenėles. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.

Jeigu porcijuosite mažesniuose indeliuose, galite užpilti ant viršaus lydyto sviesto – tai padės šiek tiek ilgiau palaikyti šaldytuve, bet tikime, kad ši paštetas neužsibus 🙂

Print Friendly, PDF & Email