Naminė skalsioji duonelė

viskas… pagaliau mano namie apsigyveno duonelės raugas 🙂 neužtruko ir jos gaminimas bei kepimas 🙂 namus persmelkė šiltas aromatas…

Reikės

  • 3 v.š. raugo
  • 0,5 stiklinė kviečių sėlenų
  • stiklinė linų sėmenų, sezamų ir kmynų mišinio (yra pirkti skirtas juodai duonai arba galit tiesiog vienodomis proporcijomis sumaišyti)
  • stiklinė saulėgražų, moliūgo sėklų mišinio (gali būti su kedro riešutais)
  • stiklinė penkių grudų dribsnių (arba paprasčiausi dribsniai irgi tiks)
  • stiklinė cukraus
  • 3 a.š. druskos 
  • 1 kg rupių miltų (naudojau kvietinius, galit eksperimentuot maišant kelias rūšis)
  • 1,5 l vandens 

Pradedame gaminti iš vakaro. Visus  sausus po stiklinę ingridientus sumaišome, pasūdome, dedame raugą, miltus, gerai išmaišome rankomis po truputį supilant vandenį šiek tiek šiltą, bet ne karštą, nuimame 3 v.š. raugo kitam kepimui. Tešla turi būti minkšta kaip molis, nemynkoma. Raugą laikome šaldytuve.

Kepimo formą (pas mane 35x26cm) išklojame kepimo popieriumi, sudedame duonelę ir paliekame per naktį subręsti.

Ryte pašauname duonelę į šaltą orkaitę, įkaitiname iki 200 karštumo ir kepame 1 val.,  sumažiname iki 180 laipsnių ir kepame dar 30 min. 

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

fourteen − five =