Moliūgų užtepėlė

Saldūs kepti moliugai visuomet labai skanūs, tad kodėl gi nepasilepinus jų užtepėle 🙂 arba paversti pikantiško skonio garnyru prie kepsnio 🙂

Saldziu Moliugu uztepel (2)6

Reikės:

  • 500 gr nuvalyto oranžinio moliūgo
  • 1 oranžinė paprika
  • 6 didesnės skiltelės česnako
  • Druskos, pipirų
  • 20 gr šviežių šalavijų (galit pakeisti kitomis mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis)
  • 2 v.š. graikiškų riešutų aliejaus

Moliugus ir papriką supjaustyti riekelėmis. Daržoves ir nuvalytas česnako skilteles išdėlioti kepimo popieriumi išklotoje skardoje, pabarstyti druska, pipirais ir kapotais šalavijais.

Kepti 190 karštumo orkaitėje ~20-30 minučių, kol daržovės suminkštėja.

Karštas daržoves suversti tiesiai nuo kepimo popieriaus su visais prieskoniais suversti į trintuvę ir sutrinti iki vientisos masės su aliejumi, galima paaštrinti mėgstamais prieskoniais pagal skonį.

Gautą užtepėlę atvėsinti ir palaikyti keletą valandų prieš patiekiant šaldytuve.

Tai gali būti ne tik užtepėlė, bet ir pikantiškas garnyras prie mėsos 🙂

Saldziu Moliugu uztepel (1)6

Print Friendly, PDF & Email