Moliūgų keksiukai

Kadangi virtuvėje svečiuojasi moliūgas, tiek troškiniuose, tiek sriuboje, tiek rizoto… beliko tik kažkas saldaus 🙂 Rasos keksiukai kaip tik pasitaikė į temą 🙂 

Reikės (20 keksiukų):

  • 300 gramų moliūgo minkštimo
  • 150 gramų sviesto
  • 150 gramų cukraus
  • 3 kiaušiniai
  • citrina
  • 1 a.š. migdolų esensijos
  • 2 šaukštelius kepimo miltelių
  • 250 gramų miltų

Burokine tarka sutarkuokite moliūgo minkštimą. Nutarkuokite šiek tiek citrinos žievelės ir išspauskite sultis. Minkštą sviestą išsukite su cukrumi. Įmuškite ir gerai išplakite kiaušinius. 

Supilkite citrinos sultis ir išmaišykite (šiame etape citrinos rūgštis man viską sutraukė, tad šiek tiek sunerimau… bet maišant toliau miltai situaciją pataiso)

Taip pat įmaišykite citrinos žievelę, moliūgą ir miltus. Sudėkite tešlą į keksiukų formeles. Tiesa aš naudojau dvejopas formeles, poperines ir silikonines, tai popierinėse gavosi daugiau blyneliai, tad rekomenduočiau naudoti tvirtesnes silikonines, tešla kilo kepant, vėliau sukrito, tad užteko palikti ir 1 cm nuo viršaus formelių.

Kepkite 180 laipsnių orkaitėje su ventiliatoriumi ~25 minučių. 

Print Friendly, PDF & Email