Molinukai-čenakai

iškept man bulvių plokštainį čenakuose… noriu troškinio čenakuose… noriu čenakų… vis girdžiu pastaruoju metu… tad prie progos netyčia atsiradus moliūgui, saliero gumbui, traukiam darką turim ir sluoksniuojam…

 

Reikės (6 porcijoms čenakinių):

  • 4 didelių bulvių
  • 2 didelių morkų
  • 1 kg nuvalyto ir kubeliais supjaustyto moliūgo
  • 6 skiltelės česnakų
  • 6 v.š. aliejaus (dėl aromatingumo naudogjau lazdyno riešutų)
  • 1 saliero gumbas
  • 6 džiovinti pomidorai aliejuje
  • 6 v.š. grietinės
  • 3 a.š. pomidorų pastos
  • 6 v.š. aštrių marinuotų agurkėlių
  • 6 šakelės  citrinio čiobrelio (tiks ir paprastas)
  • 600 gr liesesnės kiaulienos
  • 1 a.š. rūkytos paprikos
  • drusko, pipirų
  • 500 ml sultinio

Pirmiausia viską susipjaustome: mėsą, bulves, moliūgą – kubeliais, saliero gumbą – šiaudeliais, morkas ir agurkėlius – žiedeliais.

Čenakinę ištepam aliejumi, vienodai skirstome ir sluoksniuojame: mėsą sumaišyta su druska, pipirais ir rūkyta paprika, uždedame po džiovinto pomidoro skiltelę, įmetame po su peilių sutraiškytą česnako skiltelę, čiobrelio šakelę, toliau keliauja bulvės, morkos, saliero šiaudeliai, galiausiai moliūgo kubeliais, po šaukštą marinuotų agurkėlių, ir grietinės bei pomidoro pastos mišinys. Viską užpilame po ~80 ml sultinio. 

Uždengiame dangtukais ir troškiname 200 karštumo orkaitėje ~1 val. Leidžiame dar pusvalandį pastovėti ir mėgaujamės šiltai sočia vakariene 🙂 

 

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

three × 3 =