Mac-n-cheese

Keliaujam po atradimų šalį toliau? Šis receptas mūsų šeimos vyriškas pasirinkimas. Mantas turbūt galėtų makaronus valgyti pusryčiams, pietums ir vakarienei 🙂 tad šis makaronų sotus apkepas negalėjo likti nepastebėtas. Vienintelis reikalavimas – jokio pelėsinio sūrio!!! Mantas nemėgsta pelėsinio sūrio, bet viename amerikietiškame recepte teko pakeisti ir šią jo nuomonę. Bet apie jį… kituose įrašuose jau šią savaitę 🙂

#KarantinoSkoniuKeliones po spalvingą Ameriką tęsiasi 🙂

Reikės 4-6 porcijoms:

  • 4 šaukštai sviesto
  •  ¾ džiuvesėlių
  • 3 šaukštai traškių svogūnų (nebūtina, bet labai skanu)
  •  50 g tarkuoto parmezano
  •  2 šaukštelių šviežių čiobrelių lapų
  •  250 g makaronų (geriausiai tinka spiralės formos)
  •  2 ½ puodelio lieso pieno
  • 1 česnako skiltelės
  • 2 šaukštų miltų
  • ½ daržovių sultinio kubelio
  • žiupsnio malto muskato riešuto
  • 100 g stracatelos sūrio (originaliame recepte naudojama „Fontina“ panašus į brie, rinkausi švelnesnį, be pelėsio, labiau vaikišką variantą)
  • 100 g Gruyère sūrio
  • 100 g Čederio (tinka tiek baltas, tiek oranžinis)
  •  druskos ir pipirų pagal skonį

Pradėkite nuo makaronų. Išvirkite pagal gamintojo rekomendacijas, tik 1 minute trumpiau. Perliekite šaltu vandeniu, tegul atvėsta kol virs padažas.

Bešamelio padažui pakaitinkite sviestą, pakepinkite miltus, palengva supilkite pieną, pastoviai maišant kol padažas pasidarys vienalytis. Pagardinkite sultiniu, maltu muskatu.

Sutarkuokite Gruyère ir Čederio sūrius, įmaišykite į padažą, pabaigai pridėkite stracatelos sūrio.

Makaronus užpilkite padažu, išmaišykite. Kepimo formą ištepkite sviestu ir supilkite makaronus. Išlyginkite paviršių.

Džiuvesėlius sumaišykite su traškiais svogūnais, tarkuotu parmezanu ir užpilkite ant makaronų išlyginto paviršiaus.

Kepkite 180 °C orkaitėje 30 minučių, iškeptą pbarstykite šviežiais čiobreliais ir patiekite.

Print Friendly, PDF & Email