Kokosinis anakardžių sviestas

Jeigu reikėtų išskirti mėgstamiausią riešutą – juo taptų anakardis. Šio riešuto pienas pranoksta saldųjį migdolą, o sviestas yra ypatingo švelnumo. Tad nenuostabu, kad ieškojome dar vieno jo poskonio, kurį suteikia draugiškai kvapnus kokosas. Sugundėme? Pabandykite 🙂

Reikės:

  • 400 g anakardžių riešutų
  • 7 valg. š. kokosų drožlių
  • 4-5 valg. š. kokosų aliejaus
  • žiupsnelis druskos
  • žiupsnelis chia sėklų papuošimui

Riešutus sumaišykite su kokosų drožlėmis ir supilkite į gilesnį kepimo indą.Orkaitę įkaitinkite iki 175 °C. Pakepinkite riešutus 10 minučių.Dar karštus riešutus sumaišykite su kokosu aliejumi, druska ir sudėkite į trintuvę. Trinkite 10-15 minučių su pertraukomis, neperkaitinkite trintuvo, nes suges. Vis darykite pertraukas, kad trintuvė atvėstų.

Masė iš pradžių bus puri, biri, palaipsniui darysis kreminė. Jei trūksta drėgnumo, dar įdėkite kokosų aliejaus. Jei norisi visiškai kreminės masės, kokoso drožles sumalkite iki miltų.
Jeigu trintuvė mažesnė, kiekius padalinkite pusiau.

Puikus užkandis su obuoliais, nektarinais ir žiupsniu chia.

Print Friendly, PDF & Email