Kepta skumbrė arba vienos skardos pietūs

Aš tikrai tikiu, kad ne vienoje šeimoje dažnas klausimas – o kas pietums? Kolkas mūsų namuose jei meniu būtų pagal Domą karaliautų vien bulvės. Jeigu Manto – makaronai. O Dovilės pastoviai visus erzintų žuvimi. Vienok šie pietūs tikrai patiks, kai tiesiog nėra laiko, o šilto gero maisto norisi čia ir dabar.

Reikės (3 porcijoms):

  • 2 vnt šviežios skumbrės
  • 3 šakelės rozmarino
  • vieno nedidelio žiedinio kopūsto
  • 20-25 vnt vyšninių pomidoriukų
  • Bruschettos prieskonių
  • 3 skiltelių česnako
  • kelių gabalėlių sviesto
  • citrinos patiekimui

Skumbrės išvalomos, nuplaunamos, šonai įpjaunami keliose vietose, pilvai įdaromi šviežiais rosmarinais, pabarstoma prieskoniais.

Žiedinis kopūstas paskaidomas žiedynais, kurie apverdami 5 minutes. Pabaigoje būtinai perliejami šaltu vandeniu.

Skumbrės, pomidorai ir žiediniai kopūstai dedami į skardą, pabarstoma prieskoniais, pagardinami likusia rozmarino šakele, česnaku, sviestu.

Kepama 190 °C 35 minutes. Patiekiant pašlakstoma citrina.

Susidomėjote kas tie Bruschetta prieskoniai? Mes juos gavome dovanų iš vienu šiltų žmogeliukų Kalėdoms ir jie tikrai LABAI gardūs, bet jeigu neturite, nerandate, tiks bet kokie Jūsų mėgstami prieskoniai 🙂 ypač citrinpipiriai 🙂

Print Friendly, PDF & Email