Garfildo lazanija

Kodėl lazanija?… Nes niekad jos nekepiau… Kodėl Garfildo?… Nes ji su lašiša ir turėtų tikrai atitikti katinišką šio komiško personažo skonį… 🙂 nors šiandien ne sekmadienis… bet laisvadienis… kurį kažkodėl norisi paversti tikru… tingiadieniu 🙂 tad kaip kitaip… jei pietums tingi, soti… lazzzzzzzzzzzaaaaaaaaaaaaaaaaanijaaaaa…

Receptas nusižiūrėtas iš žurnalo Virtuvė…Nuo…Iki… 2011 m. Nr. 8 (27)

Reikės:

  • 1l pieno (naudojau 3.2 riebumo)
  • 3 v. š. sviesto
  • 3   v. š. miltų
  • 3 skilt. česnako (vietoj recepte 2 vnt.)
  • lazanijos lakštų (man susinaudojo 15 lakštų)
  • 200  g. šviežių špinatų  (vietoj recepte 500 g. šaldytų)
  • 500 g.   šviežios lašišos
  • 200  g.  tarkuoto sūrio
  • 50  g. tarkuoto Džiugo sūrio
  • Druska, pipirai, provanso žolelės 

Provanso žolelės man tiko labiau pagal kvapą nei muskatas, tad pakeičiau 🙂 dar mėgstu Džiugo sūri… tad be jo ir mano lazanijos variacija nė iš vietos 🙂

Pasiruošiam lašišą, supjaustydami ją kubeliais,  tiesa aš ją pamarinavau iš vakaro su apelsininiais pipirais, nes man atrodė, kad trūks prieskonių… ir kadangi esu labai priekabi žuviai… prieskoniai man būtini 🙂

Šviežius nuplautus ir nusausintus špinatus susmulkinau blenderiu.

Verdame padažą… ištirpinam sviestą, pakepinam miltus, supilam pieną ir sudedam česnako skilteles. Viską maišant verdame kol sutirštės… būtinai pastoviai maišant, nes greit gali prisvilti… padažui sutirštėjus įdedame druskos, šviežiai maltų pipirų mišinio, provanso žolelių, dar paverdame ir perkošiame 🙂

Stiklinę formą ištepame sviestu, įpilam padažo, kuris turi apsemti dugną. Dedame pirmą sluoksnį lakštų.

Toliau sluoksnis lašišos (padalinau ją per pusę). Užpilam padažu. Vėl sluoknis lakštų.

Sluoksnis špinatų (irgi padalinau per pusę). Vėl padažas liejasi laisvai 🙂 

Ant špinatų sluoknis lakštų, vėl kartojam… lašiša… lakštai… padažas… špinatai… lakštai… padažas… pabaigai… Džiugas ir tarkuotas sūris… 

Indą uždengiam folija.

Kepam 200 karštumo orkaitėje (su ventiliatoriumi kepiau) 25 min. Poto nuimam foliją ir kepam dar 25 min…

Kvapnių ir sočių garfildo pietų… 🙂 

 

Print Friendly, PDF & Email