Gaivus aviečių sluoksniuotis

taigi… šaldiklyje laisvos vietos poreikis, tad savaitgalio planuose buvo keli skanėstai su uogomis 🙂 vienas jų gaivus ir puikiai tinkantis karštai vasaros dienai 🙂

Reikės:

  • 500 gr vanilinės varškės masės
  •  500 gr 35 % grietinėlės
  • 20 gr želatinos (arba du pakeliai avietinės želė)
  • 3-4 v.š. cukraus (jei naudojate želė su cukrumi, jo nedėkite)
  • 200-300 gr aviečių (tinka tiek šviežios, tiek šaldytos)

Jei avietės šaldytos  – pirmiausiai jas atitirpiname. Želatiną išbrinkiname su nedideliu kiekiu vandens, pakainame kol visiškai ištirpsta, atvėsiname.

Grietinėlę išplakame su cukrumi, sumaišome su vaniline varškės mase ir uoguomis. Plona srovele supilame atvėsusią žele, viską gerai išmaišome, supilstome į pageidaujamus  indus.

Pastatome šaldytuve iki sustings ir mėgaujamės 🙂 

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

2 × 5 =