Citrininis tiramisu su uogomis

Manote, kad braškių sezonas jau baigėsi? Jos noksta dar tiek mūsų kieme, tiek pas draugus, kurie šiemet savo ūkį papildė net 10 skirtingų rūšių braškių. Netikite, parašykite Rūtai ir net neabejojame, kad greitu metu skanausite gardžių braškių 🙂

Šiam skanėstui reikės:

  • 2 sultingų apelsinų
  • 75 ml Limoncello likero (galite keisti šviežiomis apelsinų arba citrinų sultimis)
  • 12-14 vnt LadyFinger biskvitinių sausainių
  • 500 g maskarponės sūrio
  • 100 ml migdolų pieno
  • 2 valg. š. cukraus pudros
  • Šviežių uogų papuošimui

Apelsinai kruopščiai nuplaunami su soda, kad pašalinti nešvarumus.
Nutarkuojama žievelė ir atidedama.
Išspaudžiamos apelsinų sultys ir sumaišomos su likeriu. Sausainiai pamirkomi sulčių ir likerio mišinyje, išdėliojami formoje.
Maskarponė suplakama su migdolų pienu, cukraus pudra ir apelsinų žievelėmis.
Sausainiai paslepiami po kremo sluoksniu, galima į vidurį įdėti uogų.
Viršus papuošiamas uogomis ir valgomomis gėlėmis.
Palaikome šaldytuve mažiausiai 30 minučių ir ragaujame.

Print Friendly, PDF & Email