Bulvių lazanija

Pasibaigus Italijos savaitei, mes vis dar svajojome apie lazaniją… Ją esame kepę ir tradicinę ir su lašiša bei špinatais, o štai šiai savaitei pasiruošėme lietuvšką variantą, nors įkvėpimas aplankė visai ne iš lietuviško puslapio 🙂 iš tikro tai čia gal net kelių virtuvių miksas, bet… bulvės mums yra Lietuvos klasika 🙂

#KarantinoSkoniuKeliones po mylimą Lietuvą 🙂

Sąmoningai nerašau kiekių, bet šis patiekalas geras tuom, kad galima sunaudoti visus likučius, o svarbiausias ingredientas yra BULVĖS:

  • bulvių
  • aliejaus tinkamo kepimui
  • mėgstamų bulvių prieskonių
  • tarkuoto sūrio
  • sūrio riekelių
  • traškių svogūnų
  • kumpio riekelių arba bet kokios virtos dešros, kepto faršo likučių
  • kapotų plačialapių petražolių
  • druskos ir pipirų pagal skonį
  • stiklinė liesos grietinėlės
  • 2 kiaušinių
  • sviesto kepimo formai

Ir toliau…. viską sluoksniuojame prieš tai kepimo formą ištepę sviestu, pradėkite nuo bulvių sluoksnio. Plonai supjaustytas bulves šiek tiek pašlakstykite aliejum ir pabarstykite mėgstamais prieskoniais

toliau virto kumpio ar dešros sluoksnis, taip pat drąsiai galite dėti plėšytos mėsos ar kepto faršo likučius

sekantis sluoksnis – sūrio – tokio, kuris labai mėgsta lydytis 🙂 gali būti su priedais, gali būti be jų

ir toliau vėl bulvės, vėl kumpis, vėl sūris… pagal indo gylį galite pridėti 2-3 gal net 4 sluoksnius, priklausomai nuo to kaip plonai supjaustėte bulves, tačiau dar nepamirškite viršutinio bulvių sluoksnio

kai jau artėsite prie indo užpildymo, būtinai įdėkite sluoksnį traškių svogūnų

juos mes perkame kai Lidle būna USA dienos arba Promo, bet ten jau tik didesnėmis pakuotėmis, tačiau jis puikiai tinka ne tik dešrainiams, bet ir sriuboms pagardinti ar nesaldiems pyragams

būtinai jų nepagailėkite, paskleskite visą sluoksnį

ir tuomet jau kapotų plačialapių petražolių eilė

tiesa, mes mėgstame plačialapes, kiti mėgsta garbanotas, čia tiks tiek tos, tiek kitos. O jeigu nemėgstate galite pridėti kapoto baziliko arba tiesiog svogūnų laiškų

paskutinis sluoksnis jau bulvių

tuomet gausiai gausiai tarkuoto sūrio

ir pabaigai kiaušinio plakinio su grietinėlė

viską kepkite 180°C orkaitėje su vėjeliu 50-60 minučių, pabandykite peiliu arba šakute, jeigu minkšta bulvė – patiekalas paruoštas 🙂 neskubėkite pjaustyti, leiskite dar 15-20 minučių pastovėti atvertoje orkaitėje

Print Friendly, PDF & Email