Batatų keksiukai su lašiša

Šis puikus australiškas receptas vienas iš tų derinių saldu-sūru. Taip pat jis puikiai subalansuotas piknikui. Kai mus taip lepina šiluma, negalima tiesiog sėdėti namie, tad greit išsikepam ir .. lekiam lepintis savaitgaliu 🙂

#KarantinoSkoniuKeliones po tolimą Australiją 🙂

Reikės:

  • 750 g nuluptų saldžiųjų bulvių (batatų)
  • 360-400 g lašišos file
  • 100 g žirnių (jeigu naudosite šaldytus, būtinai atšildykite)
  • ½ citrinos žievelės
  • 100g migdolų miltų (jei neturite galite keisti džiuvesėliais)
  • 1 kiaušinio
  • druskos ir pipirų pagal skonį.
  • šiek tiek aliejaus kepimo formoms

Saldžiąsias bulves susmulkinkite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Sutrinkite ir atvėsinkite. Labai patogu jas išsivirti iš vakaro.

Į virtuvinį kombainą su peiliais sudėkite smulkintą lašišą, trintas bulves, žirnelius, įtarkuokite citrinos žievelę, suberkite migdolų miltus, įmuškite kiaušinį. Pagardinkite druska ir pipirais. Viską sumalkite su peiliais iki vientisos masės.

Keksiukų formeles šiek tiek papurškite aliejumi, dėkite po kupiną šaukštą masės ir kepkite 35 minutes 200 °C orkaitėje.

Keksiukuose dominuoja saldžiosios bulvės, tad gardžiausi jie su specialiu jogurto padažu.

Padažui reikės:

  • 280 g tiršto graikiško jogurto
  • 1 šaukšto smulkiai supjaustytų krapų ir petražolių
  • smulkiai tarkuotos citrinos žievelės

Jogurtą sumaišykite su smulkintomis žolelėmis ir citrinos žievele. Užpilkite ant keksiukų, jeigu valgote juos šiltus, arba patiekite atskirame inde pamirkymui, jeigu su jais ruošiatės į pikniką. Skanaus!

Print Friendly, PDF & Email