Arbūzinė gaivuma

Tai turėjo būti šiltas gaivus desertas… bet kai už lango +30 nieko šilto net ir gaivaus nebesinori… tad pirminę idėją teko konvertuoti į kažką gaiviai šalto 🙂 juk vasaraaaaaaaaaaaaaaaaaa norisi rėkti ir ja pasimėgauti iš visos širdies 🙂 kartu su Arimex riesutai.lt projektu 🙂

Arbuzine gaiva (3 of 3)6

Reikės (4 porcijoms):

  • 350 saldaus raudono arbūzo minkštimo be sėklų
  • 170 gr riebaus graikiško jogurto (galima pakeisti riebia grietinėle)
  • 100 gr saldinto sutirštinto pieno
  • 100 Arimex graikinių riešutų
  • 15 gr sviesto 
  • 65 gr skysto medaus

Arbūzo minkštiną sutrinkite ir sumaišykite su jogurtu, bei saldintu pienu. Supilstykite į formeles ir sudėkite į šaldiklį.

Sviestą ir medų pakaitinkite keptuvėje kol sviestas išsilydo ir viskas šiek tiek suskystėja ant vidutinės ugnies 1-2 min pavirkite. Tuomet sudėkite graikinius riešutus ir maišykite, kol visi riešutai aplips medaus-sviesto karamele. Padidinkite šiek tiek karštį ir kepinkite kol karamelė pradės burbuliuoti, tirštėti ir ruduoti, tuomet riešutus perkelkite ir paskleiskite ant kepimo skardos išklotos kepimo popieriumi. Palikite pravėsti ~ 1-2 valandas, per kurias turėtų sustingti ir ledai.

Ledus išimkite iš formelių ir patiekite su karamelizuotais graikiniais riešutais, galite papildomai palaistyti karamelės padažu.

Arbuzine gaiva (1 of 3)6

Gaivus šaldytas šerbetas su saldžiais karamelizuotais riešutais… tobulam karštos vasaros vakarui 🙂

Print Friendly, PDF & Email
Yra kur tobulėtiGerasBeveik puikus skonisPuikus skonisTobulas (No Ratings Yet)
Loading...

2 Responses to Arbūzinė gaivuma

  1. smaližė

    o my God, koks grožis, jaučiu ir skonis, mhhhhhhhhmmmmmmmm..reiks išbandyti. Jau turbūt ir Domukas gaus šaukštelį paragauti …..

    • admin

      Skonis gaivaus arbūzinio ledo 🙂 kitą kartą bandyčiau šaldant vis pamaišyt, kad gautųsi lengvesnė konsistencija, na bet ledų gaminime dar man tikrai tobulėt tobulėt 🙂 o va šie karamelizuoti riešutai, tiesiog TOBULI 🙂 valgomi tiesiog vieni dabar pas mus 🙂 tik Domukui dar tokiems skonių išbandymams per anksti 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

one × four =