Ananasų salsa su grill krevetėmis ir tortilijomis

Kelionių organizatorius „Travel planet“ metė iššūkį maisto tinklaraštininkams ir pasiūlė kvapais ir skoniais nukeliauti į Aziją ar Lotynų Ameriką … Tad aš keliauju į Lotynų Ameriką – dar tiksliau – Meksiką 🙂 išties egzotiška skoniais šalis, pasižyminti grill patiekalais, aštriu čili, paprika, kukurūzais, tortilijomis ir salsaaaaa… pripažinsiu anksčiau man tai reiškė tik ypatingai smagų šokį, o dabar… tiek pomidorų salsa, tiek dabar grilintų ananasų salsa užvaldė mus ilgam 🙂 taigi… įsijungiam The Best Latino Dance Songs fonui ir… salsinam po virtuvę 🙂

 meksikietiski pietus (10)3

Reikės:

  • Ananasų salsai:
  • vieno gerai prinokusio vidutinio ananaso
  • saldi itin raudona maža paprika (kumščio dydžio)
  • 20 gr šviežios kalendros
  • pikantiško aliejaus (galit naudoti su aštriais prieskoniais arba riešutų)
  • 1 laimo citrina
  • druskos
  • šaldytų krevečių
  • Tortilijoms:
  • didelė saldi paprika (arba dvi mažesnės)
  • 200 gr saldžiųjų kukurūzų
  • 100 gr tarkuoto sūrio (Ementalio naudojau)
  • 8 mažosios tortilijos
  • čili prieskonių

Krevetes iš vakaro paliekame atšilti, prieš pat gamybą pamarinuojame, tiktų tiek koks imbierinis marinatas su medumi, aš naudojau pasiflorų actą ir apelsininius pipirus.

Susipjaustome didesnę papriką kubeliais, pakepiname ant lašelio aliejaus, kol suminkštėja, sudedame kukurūzus ir dar šiek tiek pakepiname, pagardiname čili prieskoniais ir  paliekame atvėsti.

Ananasą perpjauname pusiau, nupjauname viršunes, nupjaustome šonus, supjaustome ~ 1 cm storio griežinėliais. Patepame kiekvieną gabaliuką iš abiejų pusių aliejumi. Užkaitiname grilį ir apkepame iš abiejų pusių iki dailiai žavių ruoželių (ant lauko griliaus tai pavyks pakepus kiekvieną pusę iki 2 minučių, ant elektrinio man teko pakepinti tikrai ilgiau )

meksikietiski pietus (1)3

Padažiukui nutarkuojame laimo citrinos žievelę, sumaišome su išsjaustomis sultimis, susmilkintomis kalendromis ir itin smuliai supjaustyta paprika. P.s: mėgstate aštriau – papriką pakeiskite čili pipiru, aliejų tuomet naudokit būtinai su aštriais prieskoniais. O jei dar mėgstat svogūną – tai tik labiau paįvairinsit ir paaštrinsit raudonuoju svogūnų šią itin skoningą ananasų salsą.

Apkepinus ananasus, paliekame šiek tiek atvėsti. Tuo metu paskrudiname ant  grilio krevetes (be marinato), kol jos skaniai parausta.

Sumaišome pakepintas paprikas ir kukurūzus su sūriu. Ant skardos paklojame kepimo popierių, dedame 4 mini tortilijas, dedame gerą šaukštą įdaro, užspaudžiame antra tortilija. Kepame 220 karštumo orkaitėje ~ 7-9 minutes, taip pat galima pakepinti ir ant laužo 🙂 svarbiausia, kad įdaras išsilydytų, bet neišbėgtų.

meksikietiski pietus (2)3

Atvėsintus ananaso griežinėlius supjaustome norimo dydžio gabaliukais, sumaišome su paruoštu padažu. Pagardiname apskrudintomis krevetėmis ir patiekiame su tortilijomis.

meksikietiski pietus (5)3

mmmmmm būtinai mėgaujames kol viskas šilta, sultinga, skoningai kvapnu….

 meksikietiski pietus (9)3

Print Friendly, PDF & Email
Yra kur tobulėtiGerasBeveik puikus skonisPuikus skonisTobulas (No Ratings Yet)
Loading...

6 Responses to Ananasų salsa su grill krevetėmis ir tortilijomis

  1. Dovilė

    Čia mano maistas! Atrodo nesveitiškai skaniai 🙂

    • admin

      patikėk 🙂 NEREALIAI gaivu ir skanu 🙂

  2. Forelle

    Labai skaniai atrodo! Noriu visko 🙂

    • dowwe

      Skirmante, ir aš vėl noriu, nes ką padariau viską ir suvalgėm 🙂

  3. grange

    o kaip spalvinga ir gražu! tą salsą reiks būtinai pabandyti, krevečių nemėgstu,tai teks prie ko nors kitko 🙂

    • dowwe

      Jolituk, ta salsa tikrai tiktų ir prie mėsytės, ypač jei su svogūnais ir čili pipiriuku 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

five × 5 =