Pikantiška vištiena


Pasiruošiam:
Malti kvepiantieji pipirai – 4 arbat. šaukštel.
Česnakai – 6 skilt.
Imbiero šaknis (smulkinta) – 2 valg. šaukšt.
Rudasis cukrus – 25 g
Pikantiškos garstyčios – 3 valg. šaukšt.
Cinamonas – 1 arbat. šaukštel.
Čili padažas – pagal skonį
Alyvuogių aliejus – 100 ml
Svogūnai (pjaustyti žiedais) – 2 vnt.
Obuolių sidro actas – 50 ml
Citrinos sultys – 2 valg. šaukšt.
Druska ir pipirai – pagal skonį
Višta – 1 kg

Paruošimas:
1. Smulkintą čili pipirą sumalkite (turite gauti tyrę). Pridėkite kvepiančiųjų
pipirų, smulkinto česnako, imbiero šaknies (nuluptos ir sukapotos),
cukraus, garstyčių, cinamono, griežinėliais pjaustytų svogūnų, įpilkite
alyvuogių aliejaus, šlakelį čili padažo ir citrinos sulčių.
2. Viską išmaišykite. Pagardinkite druska ir pipirais.
3. Vištą supjaustykite gabalais ir išimkite kaulus. Atsargiai atskirkite nuo
vištienos mėsos odą ir plyšį ištepkite gautu padažu.
4. Padažo likučiais aptepkite ir išorinę vitienos gabalėlių dalį. Viską
sudėkite į dubenį ir dviem valandom palikite šaldytuve.
5. Kepkite kepsninėje apie 30 minučių, kartais pavartykite.

tai originalus IKI receptas, aš kepiau blauzdeles po orkaite ir ant galo pajungiau grilio šiek tiek… pasakysiu tiek… kaip bekepsi… tas marinatas… tas kvapas… skonis… nepakartojamas 🙂 su tekila 🙂

Print Friendly, PDF & Email