Karščiu alsuojanti tailandietiška moliūgo sriuba

šeštadienio rytas dažnai prasideda nuo pusryčių lovoje bežiūrint laidą „Beatos virtuvė”… šioje laidoje užkabino „karščiu alsuojanti” tailandietiška moliūgų sriuba su krevetėmis… pastarųjų nors ir turėjau, bet… nusprendžiau šiek tiek pafantazuoti tiek atsisakant krevečių, tiek pakeičiant kelis prieskonius… 

Reikės:

  • 2 skiltelės česnako
  • gumbelis imbiero
  • 1 v.š. pomidorų pastos
  • laimo citrina
  • čili pipiras
  • moliūgo kubelių (~500-600 gr)
  • kokoso pienas (~200 ml)
  • 1 a.š.malto muskato  riešuto
  • 1 a.š. maltos kalendros
  • 1 a.š. rūkytos paprikos miltelių 
  • sezamai
  • saldus sojos padažas
  • aliejaus
  • sultinio

Česnakus, imbierą, pomidorų pastą, čili pipirą, maltą muskato riešutą, maltą kalendrą, rūkytą papriką, laimo citrinos žievelę ir pusės jos sulčių sumalame blenderiu. Raudonasis karis paruoštas 🙂

Vienas šaukštas aliejaus ir pakepinam raudonąjį karį, kol pasklinda nuostabus aromatas. Tuomet sudedame moliūgo kubelius, užpilame vandeniu ir sutrupiname 2/3 kubelio mėgstamo sultinio.

Viską paverdame ~20 min. ir sutriname iki vientisos masės. Įspaudžiame likusią puselę laimo. Pagardiname kokoso pienu ir paskaniname sezamais, bei sojos padažu 🙂

Skanaus, karšto ir kvapnaus dubenėlio 🙂 

 

Print Friendly, PDF & Email