Žuvies ir jūros gėrybių troškinys

Dar vienas Amerikietiškos virtuvės receptas, greitas, paprastas, kvapnus, šildantis ir… sotus 🙂 Gal net labiau sriuba nei troškinys. Nors Domas kategoriškai atsisakė paragauti „jūros bjaurybių”, mes abu likome sotūs ir laimingi. Ypač Dovilė – viename dubenėlyje trys skirtingos žuvys, krevetės ir midijos. Ar gali būti geriau?

Neišsigąskite ilgo sąrašo, gaminti daug paprasčiau nei ingredientus susirinkti parduotuvėje 🙂 Bet pažadame, kad skonis tikrai nenuvils tų, kurie negali gyventi be žuvies.

#KarantinoSkoniuKeliones po spalvingą Ameriką 🙂

Reikės:

  • 1 valg. šaukšto aliejaus
  • 100 g rūkytos šoninės
  • 1 česnako skiltelė
  • 1 valg. šaukšto miltų
  • 600 ml žuvies sultinio (mes naudojome spec ramenui skirtą, tačiau taip pat tiks ir daržovių sultinys)
  • 4-5 vidutinės bulvės
  • 1 valg. šaukšto miso pastos
  • 1 šaukštelis rūkytos paprikos miltelių
  • 200 ml pieno (dar tikrai kai virsime pabandysime su kokosų pienu)
  • 100 ml grietinėlės
  • 320 g žuvies (mes dėjome šviežios lašišos, šviežio baramundžio file ir rūkyto baramundžio file – galite drąsiai eksperimuoti, tačiau svarbiausia naudoti ir rūkytos ir kitokios rūšies)
  • 150 g krevečių
  • 100 g midijų
  • saujos plačialapių petražolių
  • prancūziškos bagetės arba focaccia duonos patiekimui

Pasiruoškite puodą, įpilkite aliejų, susmulkinkite šoninę ir šiek tiek ją pakepinkite ant aliejaus puode. Sudėkite česnaką, dar minutę pakepkite. Sudėkite miltus ir maišant palengva supilkite sultinį. Tuomet atėjo eilė bulvėms. Mes jas pjaustėme į 4-6 dalis priklausomai nuo dydžio. Sudedam į puodą, uždengiame ir troškiname 10 minučių.

Toliau į troškinį įmaišome miso pastą, paprikos miltelius, pieną, grietinėlę.

Šiek tiek pasmulkiname kiekvieną žuvies rūšį. Pjaustykite maždaug vienodais gabaliukais. Sudėkite į troškinį. Troškinkite 4 minutes.

Sekančios eilėje jūros gėrybės. Naudojome virtas šaldytas, tad joms tikrai užteks minutės. Jeigu naudosite šviežias, tai virkite 3 minutes. Pagardiname kapotomis petražolėmis ir jau galima patiekti.

Patiekimui būtinai pasirinkite šviežiai keptos duonos riekelę, labai smagu ją mirkyti ir mėgautis ypatingai gardžiu sultiniu.

Print Friendly, PDF & Email