Žirnių sriuba

visuomet žirnių sriuba asocijuojasi su ilgu ir nuobodžiu virimu… kol žirniai suminkštėja… kartais gerai… gali sau tingėti kol sriuba… gaminasi 🙂

Reikės:

  • 400 gr. žirnių
  • 4 didelės morkos
  • Mėsos gabaliuko sultiniui

Žirnius pasimerkiame iš vakaro, užpildami karštu vandeniu.

Mėsos gabaliuką verdame kartu su stambiai supjaustytomis morkomis ~ 40 min. Sultinį perkošiame, mėsą suplėšome gabaliukais.

Sudedame virti  į sultinį žirnius ir verdame kol pradeda minkštėti  ~ 30-40 min. Pusę žirnių ištraukiame ir sutriname blenderiu kartu su morkomis. Sudedame atgal į sriubą, taip pat ir plėšytą mėsytą. Gerai išmaišome ir užviriname. Sriuba paruošta 🙂

Print Friendly, PDF & Email