Virtinukai su mėlynėmis „Šaltanosiai“

turbūt šaltanosis daug kam asocijuojasi su grybais arba… mėlynanosiais žmogeliukais 🙂 tačiau šis pavadinimas man tiesiog kvepia vaikyste… ir skonis gavosi nebeik tobulai toks pats… mmmm pats mėlynių sezonas jau įsivažiuoja, pasilepinkit šiais gardžiais virtinukais.

saltanosiai (3)3

Reikės (2 porcijoms):

  • 250-300 g miltų (gal prireiks dar daugiau su kočiojimu)
  • 1 L dydžio kiaušinio
  • 125 ml vandens
  • druskos
  • 300 gr mėlynių
  • 50 gr cukraus

Pirma supilame 2050 gr miltų, sumaišome su druska, sudedame kiaušinį, vandenį ir išmynkome tešla, kuri jau nebelimpa prie rankų. Miltų gali prireikti dar daugiau, viskas priklauso nuo skirtingų miltų rūšių. Išmynkytą tešlą atidedame 20 min.

Užkaičiame didesnį puodą su vandeniu. Mėlynes nuplauname, išrenkame lapukus, šapukus, užpilame cukrumi ir išmaišome.

saltanosiai (2)3

Pastovėjusią tešlą iškočiojame 1,5-2 mm storio ir išspaudžiame apskritimus. Aš tam naudojau specialų virtinukų gaminimo įrankį. Labai svarbu nepadauginti įdaro, nes virdamas virtinukas gali trūkti ir visas gardėsis išsilies puode. Aš dėjau po arbatinį šaukštelį mėlynių su cukrumi. Suformuojame virtinukus, susidedame ant miltais pabarstytos lėkštės.

saltanosiai (1)3

Verdantį vandenį pasūdome, palaukiame kol užverda ir atsargiai suleidžiame dalį virtinukų (visus gautus virtinukus padalinkit į 2-3 dalis pagal puodo dydį, nevirkite visų, nes sulips), kuomet virtinukai visi iškyla paverdame dar 3 minutes ir griebiame tiesiai į lėkštes. Pagardiname likusiomis mėlynėmis su cukrumi bei grietine.

saltanosiai (4)3

Print Friendly, PDF & Email
Yra kur tobulėtiGerasBeveik puikus skonisPuikus skonisTobulas (No Ratings Yet)
Loading...

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

14 − 5 =