Varškiniai brandinti mini Stollen pyragėliai

Ir štai PASKUTINIS… 2013 metų bet vis dar kalėdiniu aromatu dvelkiantis įrašas… skanus įrašas, kurio rezultatu lepinau visus širdžiai mielus žmogeliukus 🙂 nes tai tapo mūsų kalėdinės dovanos dalimi – skanių dovanų juk niekada nebūna per daug 🙂 Ačiū už receptą My Kitchen Diary 🙂

varskiniai mini stolenai (2)6

Reikės:

  • 100 g minkšto sviesto
  • 150 g varškės
  • 75 g cukraus
  • 300 g miltų
  • 1 a.š. cinamono
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 1/2 a.š. meduolių prieskonių
  • 50 g smulkintų migdolų
  • 70 g smulkintų džiovintų spanguolių
  • 70 g smulkintų džiovintų abrikosų
  • 7 v.š. citrinų likerio Limoncello (tinka ir apelsinų)

Paviršiui:

  • 50 g sviesto
  • cukraus pudros

varskiniai mini stolenai (1)6

Iš vakaro džiovintas spanguoles, abrikosus užpilame likeriu ir paliekameper naktį. 

Sviestą išplakame su cukrumi iki purumo, sudedame varškę ir dar šiek tiek paplakame. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, prieskoniais, cinamonu, dedame į sviesto masę dalimis ir viską minkome. Supylus gal pusę miltų, man jau sunkiai sekėsi viską lipdyti, todėl subėriau uogas, bei riešutus ir toliau minkiau vis pridėdama miltų, kol tešla tapo vienalytė ir nelipo prie rankų.

Orkaitę įkaitinti iki 180C. Gnybti maždaug graikiško riešuto dydžio gabalėlį tešlos, formuojame rutuliukus, kuriuos paplojame iki pailgos formos ir susukame. Dedame ant kepimo poieriumi išklotos skardos, paliekant tarpus ir kepame apie 15 – 20 minučių. Karštus aptepame lydytu sviestu ir gausiai apibarstome cukraus pudra. Atvėsusius sudėti bręsti į sandarų indą mažiausiai 1-2 savaitėms.

varskiniai mini stolenai (3)6

Print Friendly, PDF & Email

2 komentarai “Varškiniai brandinti mini Stollen pyragėliai

Komentuoti: Neringa Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

twelve − one =