Varškės virtinukai su mėlynėmis

Tęsiame toliau @ValgėSpalvė iššūkį ir ragaujame patiekalus su uogomis 🙂 Šios savaitės uoga – šilauogė – bet mes pristatome jos sesę, beveik dvynę – mėlynę 🙂 gardi uoga, spalvinanti tiek pirštus, tiek liežuvius. Beto – šis receptas puikiai tinka užšaldymui – drąsiai rekomenduojame, nes jau esam išbandę su kitomis uogomis. Žiemą mėgautis šiais kukuliukais tikras malonumas 🙂

Reikės:

  • 500 g riebios varškės
  • 2 kiaušinių
  • šiek tiek druskos
  • 250 g miltų
  • 4 v.š. sviesto
  • 400-500 g mėlynių (tinks ir šilauogės, ir vyšnios ir bet kokios Jūsų mėgstamos uogos)
  • patiekimui rudojo cukraus, cinamono, grietinės arba jogurto – pagal skonį 🙂

Varškę sumaišome su kiaušiniais, druska. Suberiame miltus ir viską gerai išmaišome. Supilame tirpintą atvėsintą sviestą ir dar kartą gerai išmaišome. Uždengiame maistine plėvele ir paliekame pastovėti šaldytuve nors 15 minučių.

Mėlynes naudokite nuplautas ir nusausintas, perrinktas.

Formuojame kukulaičius tešlos blyne delnais paslėpdami po šauktą mėlynių 🙂

Verdame pasūdytame vandenyje, iškilus 5-10 minučių, priklausomai nuo kukulaičių dydžio.

Patiekiame pagal skonį su uogomis, ruduoju cukrumi, cinamono, grietine arba jogurtu.

Print Friendly, PDF & Email