Varškės keksiukai su aguonomis ir bertoletijų riešutais

Kai už lango toks karštis, turbūt mažiausiai norisi ką nors kepti orkaitėje… bet šie mažučiai skanučiai keksiukai tiesiog veržėsi iš galvos ir spurdėjo burnoje su kiekvienu kavos gurkšneliu… Traškus riebus riešutas jame tikras atradimas, už kurį mes dėkingi Arimex riesutai.lt 🙂

varskes keksiukai su aguonom ir riesutais (1 of 3)6

Reikės (12 keksiukų):

  • 3 didelių kiaušinių
  • 200 gr švelnios vanilinės varškės masės
  • 150 gr sviesto
  • 100 gr cukraus
  • 1 v.š. vanilinio cukraus
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 200 gr miltų
  • 2 lašai vanilės esensijos
  • 15 gr Arimex aguonų
  • 100 gr Arimex bertoletijų riešutų

varskes keksiukai su aguonom ir riesutais (2 of 3)6

Sviestą išlydome ir atvėsiname.

Kiaušinius išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, pagardiname vanilės esensija ir suplakame su varškės mase. Pridedame sviestą, aguonas ir sumaišome iki vientisos masės.

Sudedame miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir viską gerai išmaišome.

Gautą masę padaliname į 12 keksiukų formeles ir kiekvienos viduryje įsodiname po riešutą.

Kepame 180 karštumo orkaitėje su ventiliatoriumi ~25-30 minučių.

varskes keksiukai su aguonom ir riesutais (3 of 3)6

Print Friendly, PDF & Email

2 komentarai “Varškės keksiukai su aguonomis ir bertoletijų riešutais

  1. Drąsiai galima ir be riešutų ir su kitais pagardais, tik būtina greitai valgyti, nes džiūsta ir kietėja 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

12 + nineteen =