Užkandžių keksiukai

Pamenu šiuos keksiukus kepiau vienam merginų renginiui, kokia buvo nuostaba paragavus, kad jie – NE SALDŪS!?! O aš juos pamenu ir baker street – kaunas mokymų su Pauliumi 🙂 tiesa į juos dar dedama svogūnų, kurių mūsų namuose būna retai, nebent tik sultiniui ir lėto troškinimo mėsai orkaitėje per naktį…. taigi nespėjo prabėgti ir metai, kai kelis kart kepiau jau šiuos mažuosius vieno kąsnio keksiukus ir … pats laikas pasidalinti su kitais, kurie nori irgi išgirsti stebinantį – ne saldūs?!?

Reikės:

  • 2 kiaušinių
  • 100 ml alyvuogių aliejaus
  • 120 ml kefyro
  • druskos, malto rozmarino ir juodųjų pipirų pagal skonį
  • 300 g kvietinių miltų
  • 10 g kepimo miltelių
  • 1 svogūno (galite pakeisti 5-6 džiovintais pomidorais arba 50 g šoninės arba kumpio kubelių)
  • 2 skiltelių česnako
  • 100 g džiovintų pomidorų aliejuje
  • 100 g tarkuoto Džiugo sūrio (arba kito parmezano tipo)

Suplakite kiaušinius, kefyrą, aliejų, pagardinkite druska, rozmarinu ir pipirais.

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į kiaušinių masę. Viską gerai išplakite.

Svogūną, česnaką, džiovintus pomidorus supjaustykite smulkiais kubeliais ir suberkite į tešlą kartu su tarkuotu sūriu. Viską gerai išmaišykite.

Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių ir kepkite keksiukus 25-35 minutes. Kepimo laikas visiškai priklauso nuo keksiukų formelių dydžio ir orkaitės, tad po 20 minučių patikrinkite mediniu pagaliuku – jeigu jis sausas – keksiukai jau iškepę.

p.s: o dar… sauja kedrinių pinijų į tešlą… ir murrrrrr  kaip skanuuuu

Print Friendly, PDF & Email

2 komentarai “Užkandžių keksiukai

  1. Sveiki, Dovile ir Mantai, šie užkandžių keksiukai puikūs (aš taip pat kepiau be svogūno, vietoj jo – šalto rūkymo šoninės kubeliai), ačiū už receptą!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

3 × 1 =