Užkandis su guacamole

Turbūt paklausus apie Meksikietišką virtuvę visi beveik vienbalsiu sušuktų – guacamole, nacho ir margarita!!! Atskleisime dar vieną skonių derinimą. Meksikietišką guacamole galite ne tik naudoti kaip užtepą su nacho, bet ir susitepti skanius sumuštinukus su camembert sūriu bei keptomis krevetėmis 🙂 Pabandom?

Reikės:

  • 3 prinokusių avokadų
  • 5-6 raudonų vyšninių pomidoriukų
  • 1 laimo citrinos
  • 2 česnakų skiltelių ir kas mėgstat svogųno
  • Druskos
  • Pipirų
  • Aštrios paprikos miltelių
  • Šviežių kalendrų

Papildomai pagal norą išbandyti kitus derinius: mėlynojo svogūno, tabasco padažo, prancūziško batono, keptų krevečių, camembert sūrio.

Avokadus nuplaukite ir perpjovę pusiau išimkite kauliuką. Šaukštu išskobkite minkštimą ir jį sutrinkite šakute.

Pomidoriukus supjaustykite kubeliais, sumaišykite su avokadais. Išspauskite laimo citrinos sultis, įspauskite česnaką, sudėkite kapotas kalendras, pagardinkite prieskoniais pagal skonį ir viską gerai išmaišykite.

Šį patiekalą pagal skonį galite pagardinti aštriu tabasco padažu, smulkiai kapotu mėlynuoju svogūnu. Kadangi avokadai linkę juoduoti, būtina suvalgyti tą patį vakarą. Jeigu prigaminote daug guacamolės, rekomenduojame prancūziško batono riekeles lengvai paskrudinti, aptepti guacamole ir patiekti su plonomis riekelėmis camembert sūrio bei svieste su citrinpipiriais apskrudintomis krevetėmis.

fiesta deliciosa!!!

Print Friendly, PDF & Email