Turkiškas tinginys

Jeigu dar kyla klausimas ką mums davė karantinas? Tai neišvengiamai daugiau laiko ragauti ir mėgautis. Keliauti per kitų šalių virtuves ir… suprasti, kad labai daug panašumų jos turi. Prisimenam, kaip aikčiojom nuo ukrainietiškų virtinukų su vyšniomis, kuriuos mes , lietuviai, nostalgiškai prisimenam su mėlynėmis, o ta lenkiškas agurkų sriuba… pakeitusi Dovilės nemeilę agurkinei 🙂 , o kur dar tobulasis austriškas sidro marinatas bei padažas… jau kartojamas vokiškas kepsnys… KIEK ATRADIMŲ!!! O štai dar vienas – turkiškas tinginys yra labai labai panašus ką mes mėgstame, ką daro ir lenkai. Gera žinoti, kad turime tiek bendro skoniuose 🙂 už receptą dėkoju Jolitai ir jos knygai „Turkijos virtuvė”

Daugiau receptų ieškokite #KarantinoSkoniuKeliones 🙂

Reikės:

  • 500 g trapių sviestinių sausainių (rinkausi tobuluosius LIDL trapius sviestinius žiedelius)
  • 200 ml pieno (sekantį kartą bandyčiau su mažesniu kiekiu, nes tinginys mėgstu šiek tiek kietesnį tinginį)
  • 125 g sviesto
  • 150 g cukraus
  • 2 šaukštai kokybiškos kakavos be cukraus
  • 80 g juodojo 85 proc. kakavos šokolado
  • pora saujų kedrinių pinijų (bet kitą kartą būtinai bandyčiau ir Jolitos rekomenduojamas pistacijas)

Sausainius šiek tiek palaužome, patrupiname, bet nepersistengiame.

Sviestą, pieną, cukrų ir šokoladą lėtai kaitiname puode, kol visa masė tampa vientisa. Įmaišome kakavą.

Sausainius pagardiname pusę kiekio kedrinių pinijų, likusias palikite papuošimui.

Sausainius ir riešutus užpilame šokoladiniu padažu ir viską pamaišome, kad kiekvienas sausainio gabalėlis gautų sodraus šokolado padažo.

Paruoštą masė dedame į maistine plėvelę išklotą formą ir paliekame per naktį.

Patiekiame papuošę kedrinėmis pinijomis.

Kol suvalgysite rekomenduoju laikyti šaldytuve, nes kambario temperatūroje šyla ir minkštėja.

Print Friendly, PDF & Email