Troškinta vištiena su moliūgu ir kuskusu

šaldytuve vis karaliauja moliūgas… o su juo tiesiog skaniausi ganausi troškiniai, tačiau šis Kristinos variantas su cukinijomis turėtų gautis ne ką prastesnis, idėja tikrai šauni 🙂 skubu pasinaudoti, gaminti ir skanauti 🙂

kuskuso plovas su vistiena (1)3

Reikės:

  • ~0,9-1 kg vištos blauzdelių mėsos be kaulų
  • 2 didelės morkos
  • 2-3 v.š. saldžių kukuruzų
  • 420 gr nuvalyto moliūgo
  • 150 ml 10 % grietinėlės
  • 150-200 gr kuskuso kruopų
  • 1 v.š. džiovintų petražolių
  • druska, pipirai pagal skonį
  • 1 a.š. harisos (Marokietiškų) prieskonių
  • 1 v.š. sumac (Marokietiškų) prieskonių
  • 1 v.š. graikiškų riešutų aliejaus

 Blauzdelių mėsytę supjausčiau pusiau, kad būtų vienodo dydžio gabaliukai. Pamarinavau iš vakaro su druska, pipirais, harisa ir sumar prieskoniais bei aliejumi.

Apkepiau gerai įkaitintoje keptuvėje be riebalų. Tuomet sudėjau sutarkuotas per burokine tarka morkas ir kukurūzus, kelias minutes pakepus, užpyliau vandeniu, kad apsemtų iki pusės ir patroškinau 30 min.

kuskuso plovas su vistiena (2)3

Supjaustome maždaug 1 cm storio jusotelėmis moliūgą, sudedame prie vištienos. Pakepiname kol suminkštėja. Supilame grietinėlę. Sudedame kuskuso kruopas, pamaišome troškinant kelias minutes, nukeliame nuo ugnies ir paliekame puode susigerti visiems aromatams ir išbrinkti kuskuso kruopoms ~ 10 min. Skysčio kiekis jei per didelis, drąsiai galit įdėti daugiau kruopų, jos greit brinksta. O šiaip tokio aromatingo padažo tikrai negali būti per daug 🙂

Skanaus 🙂

kuskuso plovas su vistiena (3)3

 

Print Friendly, PDF & Email
Yra kur tobulėtiGerasBeveik puikus skonisPuikus skonisTobulas (No Ratings Yet)
Loading...

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

3 × two =