TRIUŠIS SICILIETIŠKAI

šis Lino Samėno receptas mane užkabino iki.lt puslapyje 🙂  žinoma jį pasikoregavau pagal savo skonį 🙂

Reikės:

Triušis 1 vnt. (aš jį iš vakaro pamarinavau su paprikų milteliais, mairūnu ir sojos padažu)

3 vidutinės morkos

Kvietiniai miltai 2 valg. šaukšt.

Salierų šaknys 70 g (nedėjau)

Pankoliai 70 g

Svogūnai 70 g (nedėjau)

Česnakai 10 g

Pankolių sėklos 5 g (nedėjau)

Alyvuogių aliejus 15 g

Raudonojo vyno actas 10 ml

Rudasis cukrus 20 g

Pomidorų pasta 20 g (aš naudojau saulėje džiovintus pomidorus ir kelis šaukstus pomidorų padažo 🙂 )

Alyvuogės (žalios)

70 g Mairūnai

100 g  Pistacijų branduoliai

25 g  Kedrų riešutai

100 g Džiovintos slyvos (vietoj recepto filmuke minimų razinų)

Taigi… sukapotą triušį apvoliojam miltuose ir apkepam aliejuje, gerai apskrudinam 🙂 Pasiruošiam daržoves: aliejuje įberiam rudojo cukraus, mairūnus ir  apkepam pankolius, morkas, vėliau įdedam pjaustytus juostelėm pomidorus, alyvuoges, pomidorus, riešutus ir slyvas 🙂 Apkeptą triušį sudedam į troškintuvą, ant viršaus uždedam apkepintas daržoves, pomidorų padažo, raudonojo vyno acto pašlakstom, užpilam vandens kol apsemia trečdalį viso turinio 🙂  ir tiesiai į orkaitę 🙂 Kadangi stiklinį troškintuvą galima dėti tik į šaltą orkaitę, aš kepiau kol troškinys pradėjo burbuliuoti ir tuomet dar patroškinau pusvalandį 🙂

Skonis… nu žinokit tikrai vertą pasikuost dėl jo virtuvėje 🙂 ypač, kad iškepus nuo kvapo visi jautėsi tiesiog apsvaigę ir puolė greitai ragaut, kad net pamiršom nufotografuoti, tad teks pasitenkinti tik tokiu… apvalgytu vaizdeliu 🙂

triusis

Print Friendly, PDF & Email