Trapūs sausainiai

Pasakysiu dvi paslaptis… Šie sausainiai nužiūrėti dar 2012 metais ilgai laukė savo eilės…  kepti labai labai LAAAAAABAI seniai (2015 Kalėdoms), bet kepti ne kartą, ne du ir vis tobulai skanūs… saugosit paslaptį? Tuomet kepkit, skanaukit ir nelaukit kalėdų 🙂

Reikės:

  • 400 g minkšto sviesto
  • 250 g cukraus
  • 6 tryniai
  • 200 g riebios grietinės
  • 1,5 a.š. sodos
  • 0,5 a.š. citrinos rūgšties
  • 800-900 g miltų

Kambario temperatūros sviestą išsukite iki baltumo su cukrumi. Tada sudėkite po vieną trynį ir viską gerai išsukite iki purumo.
Į grietinę sudėkite citrinos rūgštį ir sodą, išmaišykite ir, kai suputos, supilkite į sviesto-trynių masę.
Suberkitemiltus ir suminkykite minkštą tešlą, padėkite ją šaltai 4-6 val arba per naktį.

Tešlą kočiokite ant pabarstyto miltais stalo ir spauskite norimų formų sausainiukus. Labai smagu kepti su vaikais 🙂 tiks praktiškai visos formos: eglutės, gėlytės, žvaigždutės, širdelės 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

7 − 4 =