Tartaletė su nektarinais

karštą vasaros dieną geriausiai atgaiva yra ledai, kurių receptuką paskelbiau pries tai einančiame įraše, tačiau kartais vasara tokia permaininga, kad staiga užklumpa didelė liūtis ir norisi tingiai susisukti kur su šiltu pleduku… su gabalėliu pyragu… būtent tokiam orui, vietoj ledų siūlau ne mažiau vasariškam Debesų numeriui keptą tartaletę su nektarinais 🙂

Gaivios vaisinės tartaletės man tikras vasaros skanėstas, tačiau… niekad nedrįsau jų kepti, vis bijojau dėl netobulos formos, kurios dugnas neišsiima. Tačiau www.vilkosaukstai.blogspot.com pasiūlytas persijų tartos variantas, dar gi pavadintas tobulo pyrago receptu, nuoširdžiai suviliojo paprastumu ir kai už lango barbena lietus prie kavos ar arbatos puodelio šios tartaletės gabalėlis tikrai priverčia skonių receptoriams pasinerti į vaiskiai gaivią vasaros nuotaiką.

tarta puslapiui (2)3

Reikės:

  • Tešlai:
  •  8 valg. š., minkšto sviesto
  •  55 g cukraus
  •  pora lašų vanilės esencijos
  •  ½ arb. š. druskos
  •  190-200 g miltų
  •  2 valg. š., kukurūzų miltų
  • papildomai sviesto formos tepimui
  • papildomai kukurūzų miltų pabarstymui
  •  Įdarui:
  •  55 g puodelio riebios 35 proc. grietinėlės
  •  1 L dydžio kiaušinis
  •  2 valg. š., skysto medaus
  •  2 valg. š., kukurūzų miltų
  •  4-5 nektarinai
  •  cukraus pudros pabarstymui

Įkaitinkite orkaitę 175-180 °C.

Kepimo formą labai atidžiai ir sąžiningai ištepkite sviestu.

Tešlai ištirpinkite sviestą ir atvėsinkite. Atvėsintą sviestą sumaišykite su cukrumi iki vienalytės masės. Toliau sudėkite vanilę, druską, miltus. Tešlą suminkykite ir paskirstykite kepimo formoje, gerai prispauskite apačią, pakelkite kraštelius. Kepkite tešlą orkaitėje apie 20 min, kol tešla truputį pakyla. Išimtą tešlą pabarstykite kukurūzų miltais.

Įdarui sumaišykite grietinėlę, kiaušinį, medų iki vientisos masės. Įberkite miltus, dar kartą išmaišykite. Ant tešlos suguldykite skiltelėmis pjaustytus nektarinus ir užpilkite juos grietinėlės mase. Geriausia, kad vaisiai nepaskęstų skystyje. Kepkite tartaletę apie 30-50 minučių, būtinai stebėkite, nes nuo orkaitės labai priklauso kepimo laikas, iškepimą geriausiai nuspręsti pagal grietinėlės įdaro kietumą ir nektarinų minkštumą. Iškepusią tartaletę pabarstykite cukraus pudra.

tarta puslapiui (3)3

Pastaba: Skaniausias šis pyragas yra ką tik iškepęs, vėliau pastovėję nektarinai linkę ruduoti, tad norint mėgautis vėliau rekomenduočiau didesnį kremo kiekį.

Print Friendly, PDF & Email
Yra kur tobulėtiGerasBeveik puikus skonisPuikus skonisTobulas (No Ratings Yet)
Loading...

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

fourteen − nine =