Sumuštinukai su prievagrybiais ir feta

visuomet panaršau Supermama.lt forumo platybes… nu jau ne kart rašiau, kad ten randu kai kurių super skanių idėjų, o kartais aptinku ir įdomių žmogeliukų skanių tinklaraščių, kurių šiaip nebuvau netyčia aptikus beklaidžiodama interneto platybėse 🙂 My Kitchen Diary tinklaraštis jau buvo paminėtas su mini varškiniais stolleniukais kalėdoms, taip buvo labai skanios greitosios picos ant tortilijos (parašiau ir neberandu kur jas paslėpiau, ryškiai nepasigyriau, reiks pasitaisyt  🙂 ), o štai dar vienas super skanus, greitas užkandis tinkantis tiek kompanijai, tiek tyliam ramiam vakarui prie vyno taurės 🙂

uzkandis su pievagrybiais ir feta (2)6

Reikės:

  • pusės kepaliuko baltos ciabatta duonelės
  • alyvuogių aliejaus su prieskoniais (naudoju specialų purškiamą su žolelėmis)
  • 1 v.š. sviesto
  • 200 g pievagrybių
  • 2 skiltelės česnako
  • 4-5 kupini dideli v.š. fetos sūrio
  • sauja šviežių petražolių
  • 1 a.š. džiovinto čiobrelio
  • pipirų, druskos

Supjaustykite riekelėmis ciabatta duonelę, apipurškite aliejumi ir apskrudinkite 200 karštumo orkaitėje.

Grybus rinkitės mažesnius ir padalinkite kiekvieną tiesiog į 4 dalis. Keptuvėje išlydkite sviestą ir ant didelės ugnies apkepinkite smulkintus česnakus bei grybus su džiovintais čiobreliais. Pirma jie atrodys sausi, vėliau išskirs skystį, galiausiai jo neliks ir grybai skaniai apskrus. Tuomet jie bus tiesiog tobuli.

Ant kiekvienos riekelės dėkite po 1 v.š. apkepintų grubų, pagardinkite pipirais ir druska pagal skonį, ant viršaus patrupinkite fetos sūrio ir pabarstykite kapotomis šviežiomis petražolėmis.

Skanu? Greičiau sakyčiau dieviškas užkandis, ypač jei fetos sūrį pasirinksite minkštą ir aromatingą 🙂

uzkandis su pievagrybiais ir feta (1)6

Print Friendly, PDF & Email

8 komentarai “Sumuštinukai su prievagrybiais ir feta

  1. Oi kokios liaupsės į mano daržą, smagu ,kad patiko sumuštinukai 🙂
    Indrės aprašytas variantas taip pat turėtų būti labai skanus, manau bus išbandyta! 🙂

    1. Neringa, kad tikrai neišlendu pastaruoju metu iš tavo tinklaraščio 🙂 nu tiek skanaus gėrio jame, kad vis dar lepinu šeimynėlę 🙂

  2. Mano draugė supermamų neskaito, bet daro ne mažiau skanius sumuštinius su grybais – priminei dabar 🙂 Esu ir aš darius, tai parašysiu patobulintą versiją. Bagetę supjaustyti riekelėmis, paskrudinti, įtrinti česnaku, užtepti paprastu lydytu sūreliu, pagardinti pipirais, uždėti plonai pjaustytų pievagrybių, pabarstyti picos prieskoniais. Ir aš skeptiškai žiūrėjau į nekeptus pievagrybius, bet buvo tikrai skanu 🙂

    1. sakai nekepti pievagrybiai… hm… aš dabar privengiu termiškai neapdoroto maisto, bet ateityje manau tikrai pabandysiu 🙂 ačiū 🙂

Komentuoti: Indrė Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

seventeen + 9 =