Sotūs rusiški blynai

Ir dar vienas receptas iš Manto atradimų, kuris mūsų namuose blynų meniu užima TOP 1 vietą 🙂 šie blynai puikiai tinkami įvairiems įdarams, nes yra stori ir minkšti, pastovėję uždengti nesukietėja ir gali būti skaniai valgomi net ir kitą dieną su įvairiausiais įdarais.

Reikės:

  • 400 g kvietinių miltų
  • 0,5 a.š. druskos
  • 0,25 a.š. sodos
  • 2 a.š. cukraus
  • 2 kiaušinių
  • 800 ml pieno
  • 100 ml grietinėlės
  • 2 v.š. lydyto sviesto
  • 5 v.š. aliejaus kepimui

Viename dubenyje miltus sumaišykite su druska ir soda.

Kitame dubenyje sumaišykite cukrų, kiaušinius, pieną, grietinėlę ir sviestą.

Galiausiai sumaišykite viską į vientisą masė be miltų gumuliukų.

Įkaitinkite keptuvę, tepkite (būtinai tepkite, kad nebūtų per daug) aliejumi ir samčiu išliekite blynų tešlą per visą keptuvę ją pasukiojant. Kepkite kol paviršius taps korėtas, tuomet apverskite.

Kepdami didesnį kiekį, iškeptus blynus laikykite įkaitintoje orkaitėje, kad neatvėstų. Muuuuurrrrrrrrr miau 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

one × two =